Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Nya gymnasieskolor i Nacka och Solna

Nya gymnasieskolor i Nacka och Solna

Publicerat av: Redaktionen

Nu breddas utbudet av gymnasieskolor specialiserade inom naturvetenskap och teknik.

Till läsåret 2019/2020 startar NTI Gymnasiet två nya skolor.

Därmed breddas utbudet för elever i Nacka och Solna vid valet av gymnasieskola.

Nya gymnasieskolor i Nacka och Solna

Idag finns det totalt 25 NTI Gymnasier runt om i Sverige. Till hösten 2019 utökas antalet ytterligare då två nya skolor startar i bland annat Nacka och Solna. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, IT och science.

  • I Solna startar NTI Vetenskapsgymnasiet upp Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap samt Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap. Skolan kommer ligga på Tomtebodavägen.
  • I Nacka startar ett nytt NTI Gymnasium upp med Teknikprogrammets två inriktningar  Teknikvetenskap samt Informations- och medieteknik. Skolan kommer ligga i Nacka Forum.

Sarah Stridfeldt, skolchef för NTI Gymnasieskolor, är glad över att etablera nya skolor i regionen:

– Solna och Nacka är expansiva och moderna kommuner som växer och satsar på utbildning. För oss är det en ära att få vara med och ge ungdomar ännu bättre förutsättningar för vidare studier genom en kvalitativ undervisning med ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>