Hur är det egentligen att plugga på universitet?
Under två dagar 26–27 mars kommer cirka 100 gymnasieelever från hela Sverige till Luleå tekniska universitet för att prova på att ”vara student”.
Deltagarna kan testa på olika utbildningskurser och får dessutom träffa våra nuvarande studenter. De får även uppleva en klassisk studentsittning, det vill säga studentikos middag med sång och riktigt bra feststämning – allt för att få en känsla av vad riktigt studentliv kan erbjuda.
Eventet genomförs på campus i Luleå. De här så kallade minikurserna har arrangerats av Luleå tekniska universitet i tjugo år. Flera av de gymnasieelever som deltar på Minikurserna har visat sig välja Luleå tekniska universitet i första hand när de sedan söker en universitetsutbildning.
Exempel på kurser som erbjuds de här två dagarna är: Vägen till stjärnorna. Designa och bygg din egen raket, som avslutas med att raketen skjuts upp, Återvinn med superkyla och supervärme, glass får du på köpet, Chokladfabriken, Programmera en självkörande bil och tävla mot dina kompisar och Framtiden är elektrifierad – bygg din egen elmotor.
För detaljerad information om tid och plats för kurserna, kontakta Alexandra Olofsson, kontaktuppgifter se nedan.
– Det är fantastiskt roligt att få möta alla entusiastiska gymnasieelever som kommer hit och att kunna visa upp Luleå tekniska universitet på plats. Vi är stolta över våra utbildningar och studentlivet här. Självklart hoppas vi att de har oss som sitt förstahandsval när de läser vidare efter gymnasiet, men den här dagen är också till för att väcka intresse för universitetsstudier i stort, säger Alexandra Olofsson, projektledare vid Studentrekryteringen på Luleå tekniska universitet.
Datum: 26–27 mars
Plats: Luleå tekniska universitet i Luleå
Program: Program Minikurser 2025
Föranmälan: Föranmälan senast 25 Mars 15.00, görs till Alexandra Olofsson, projektledare vid Studentrekryteringen vid Luleå tekniska universitet
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet.