Hon blir ny prorektor på Högskolan Väst
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Lena Sjöberg blir ny prorektor på Högskolan Väst

Lena Sjöberg blir ny prorektor på Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Hon är docent i pedagogik och är sedan 2017 prefekt på Institutionen för individ och samhälle på Högskolan Väst.

Men nu väntar ett nytt uppdrag – den 1 februari blir Lena Sjöberg högskolans nästa prorektor.

– Det känns spännande, kul och viktigt. Jag känner stort engagemang för att fortsätta arbeta med verksamhetsutveckling för utbildningsfrågorna. Och att få göra det med ett helhetsperspektiv för hela högskolan känns mycket inspirerande, säger Lena Sjöberg.

Det var en enhällig rekryteringsgrupp som la fram förslaget till styrelsen häromveckan.

Hon blir ny prorektor på Högskolan Väst

Lena Sjöberg blir ny prorektor

– Det känns såklart bra att höra. Jag får erkänna att jag blev lite överraskad när samtalet kom, men jag ser mycket fram emot att få vara med och fortsätta utveckla högskolans samverkan med lokala, regionala, nationella och internationella aktörer.

Som prorektor är man rektors ställföreträdare och del av högskolans ledning men har också egna ansvarsområden och just utbildningsfrågorna kommer att vara Lenas ansvar.

Det handlar exempelvis om kvalitetsfrågor kopplade till utbildning och att ansvar för struktur för högskolans utbildningsprocess. Hon kommer också att ansvara för högskolans disciplinnämnd.

– För mig känns det jättebra och spännande att få arbeta tillsammans med Lena Sjöberg och att valet föll på henne, kommenterar rektor Mats Jägstam och fortsätter med att förklara varför:

– Lena har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet inom akademin och mångårig erfarenhet av att leda och utveckla utbildning av hög kvalitet här på högskolan. Dessutom kompletterar vi varandra genom hennes många år här på högskolan och att hon har en helt annan ämnesbakgrund än jag.

Lena Sjöberg efterträder Jan Theliander som varit prorektor i drygt 12 år. Elisabeth Jansson går in som tf prefekt på Institutionen för individ och samhälle efter Lena Sjöberg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>