E-sport på schemat på tre av stadens gymnasieskolor till hösten
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING E-sport på schemat på tre av stadens gymnasieskolor till hösten

E-sport på schemat på tre av stadens gymnasieskolor till hösten

Publicerat av: Redaktionen

Från och med höstterminen 2023 kan elever på gymnasieskolorna Nicolaiskolan, Olympiaskolan och Tycho Braheskolan läsa e-sport som individuellt val.

Praktisk träning på e-sportanläggningen Fuzed varvas med utbildning inom kost och fysisk träning.

Eleverna lär sig också om riskerna med ett osunt spelande.

Skolorna hoppas locka elever som vill utvecklas i sitt spelande och vill delta i tävlingar och turneringar. Undervisningen sker på e-sportanläggningen Fuzed, där praktisk e-sportträning varvas med teoretisk undervisning av legitimerade lärare. I kursen lär sig eleverna även hur kost och träning ökar förutsättningarna att spela på hög nivå.

– Vi är jätteglada att vi kan erbjuda våra elever denna möjlighet. E-sporten är en stor sport bland unga och utövandet växer i snabb takt. Spelindustrin är dessutom en enorm arbetsmarknad och det finns tydliga kopplingar till flera av våra program, säger Cecilia Wickenberg Rosengren, verksamhetschef i Helsingborgs stads skolor.

E-sport på schemat på tre av stadens gymnasieskolor till hösten

Ungdomar utövar e-sport på Fuzed i Helsingborg.

Eleverna på Nicolaiskolan, Olympiaskolan och Tycho Brahe-skolan erbjuds en valbar kurs i e-sport inom ramen för det individuella valet. Kursen betygsätts på samma sätt som alla andra kurser. Eleverna kommer att undervisas av behöriga gymnasielärare med e-sportkompetens på Fuzed.

Tisdag 25 april börjar omvalsperioden för gymnasiet. Elever som känner att de inte gjort rätt val kan ändra sin ansökan till och med 15 maj. Skånegy startsida | Skånegy (skanegy.se)

Om e-sport:

E-sport är en förkortning för elektronisk sport, beräknas ha över en halv miljard utövare i världen och ökar snabbt. De största tävlingarna har tiotals miljoner tittare online och prissummorna är i nivå med stora traditionella sporter. Den totala prissumman för tävlingen The International, VM i spelet Dota 2, var till exempel nästan 35 miljoner dollar 2019. Sverige rankas som fjärde bäst i världen inom e-sport, sett utifrån inspelade prispengar (källa: Jönköpings universitet).

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>