Studenter arbetar med Frends i framgångsrikt projekt med Kalmar kommun
Hem Forskning Studenter arbetar med Frends i framgångsrikt projekt med Kalmar kommun

Studenter arbetar med Frends i framgångsrikt projekt med Kalmar kommun

Publicerat av: Redaktionen

En grupp studenter från Webbprogrammerarprogrammet vid Linneuniversitetet samarbetade med Kalmar kommun för att skapa en central instrumentpanel för Kalmar Öland Airport med hjälp av Frends.

Anton Fridlund, ansvarig för integrationen av Frends i projektet, berättar mer om projektet.

Fem studenter från Linneuniversitetet avslutade nyligen ett projekt med Kalmar kommun för att skapa en central instrumentpanel för Kalmar Öland Airport. Instrumentpanelens syfte var att visualisera data från olika källor för att underlätta för flygplatsen att förstå dess miljöpåverkan och för att uppfylla de miljökrav som finns. Anton Fridlund, ansvarig för integrationen av Frends i projektet, förklarar:

“Det var Kalmar kommun som rekommenderade oss att använda Frends iPaaS, de hade använt plattformen i sina tidigare projekt och var nöjda med det. Det var första gången vi hörde talas om Frends så vi blev nyfikna och intresserade av att lära oss mer. Det är alltid kul att lära sig nya saker, särskilt när man gått tre år på universitetet och ofta använder samma verktyg som lärarna har bestämt.”

Tack vare plattformens användarvänliga gränssnitt kunde Anton enkelt presentera sitt arbete till både kunden och teamet.

“Jag är verkligen nöjd med vår erfarenhet av Frends. En av de bästa sakerna var den korta inlärningskurvan, vilket gör det enkelt att sätta sig in i verktyget utan att kunna så mycket programmering. Dessutom gav det oss många valmöjligheter och den flexibilitet vi behövde. Vi kunde till och med importera nya tasks för våra specifika behov vilket gjorde att det alltid fanns lösningar runt våra problem.”

Överträffade förväntningar
När det kommer till vikten av specifika funktioner eller uppgifter påpekar Anton hur enkel felsökningen är i Frends. Plattformen ger en detaljerad översikt över API-anrop vilket gör det enkelt att identifiera och fixa eventuella problem, till skillnad från kodbaserade lösningar som ofta kan ha problem med det.

Men enligt Anton är det bästa med Frends att inte behöva spendera så mycket tid i plattformen, och i stället fokusera på andra delar av projektet.

“Frends innebar många fördelar för vårt projekt. Enligt mig var den största fördelen tidsbesparingen. Vi behövde helt enkelt inte lägga så mycket tid på Frends, vilket gjorde att vi kunde fokusera mer på andra delar av projektet. Dessutom var plattformens visuella presentationer av API:erna väldigt bra. De underlättade när vi ville presentera våra framsteg och hålla kunden väl informerad under projektet.”

Studenter arbetar med Frends i framgångsrikt projekt med Kalmar kommun

Studenter arbetar med Frends i framgångsrikt projekt med Kalmar kommun – hjälper Kalmar Öland Airport att förstå miljöpåverkan och uppfylla miljökrav.

Frends ökande popularitet
Den framgångsrika implementeringen av Frends hjälpte teamet att leverera projektet i tid. Kalmar kommun var väldigt nöjda med resultaten, och genom att använda Frends kunde teamet inte bara möta kundens förväntningar utan också överträffa dem.

När det gäller framtida integrationer tror Anton att verktyg som Frends kommer bli allt mer populära, särskilt bland företag då den korta uppstartssträckan kan få användare snabbt på banan.

“Frends är ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som är nödvändigt för sådana här typer av projekt. Personligen blev jag imponerad av alla möjligheter som Frends erbjuder, och även om utvecklare kanske föredrar kodbaserade-lösningar, erbjuder Frends en bra balans mellan funktion och användarvänlighet.”

Projektet är nu klart och Anton och hans team har tagit examen – redo att gå vidare till nya utmaningar, en erfarenhet rikare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>