Digitala skolplattformen Meitner tar in kapital
Hem TEKNIK Digitala skolplattformen Meitner tar in kapital

Digitala skolplattformen Meitner tar in kapital

Publicerat av: Redaktionen

Digitala skolplattformen Meitner implementerades på de första skolorna i samband med höstterminsstarten. Parallellt med lanseringen tar de nu in nära 16 miljoner i en ny investeringsrunda.

— Terminen är fortfarande ung och vi ska göra en större utvärdering efter terminen.

-Men de skolorna som använt plattformen hittills säger att de ser potentialen i Meitner och att de ser fram emot vad vi ska utveckla härnäst. Nu när det används i verkligheten så har vi möjlighet att göra förbättringar och i allt högre grad tillgodose önskemål från skolpersonal. Vi arbetar långsiktigt och kommer under det här läsåret skapa stabilitet i plattformen och arbeta med onboarding av nya kunder inför nästa läsår, säger Adrian Andersson, vd för Meitner.

Digitala skolplattformen Meitner tar in kapital

Adrian Andersson, vd för Meitner.

Idag använder de flesta skolorna flera olika digitala system, vilket gör att en majoritet av lärarna upplever att de digitala verktygen försvårar och skapar stress i tillvaron. Meitners mål är att underlätta arbetet för lärare och skolpersonal genom att skapa en heltäckande digital skolplattform som ger mervärde för användaren, så att man kan lägga mer tid på undervisning och mindre tid på administration. Meitner har sedan start byggts utifrån pedagogers och elevers behov. Bland skolorna som använder Meitner sedan höstterminens start finns för-, grund- och gymnasieskolor över hela landet.

I sin nya investeringsrunda tar man in 15.8 miljoner i kapital. Bland investerarna finns finansmannen Sven Hagströmer, genom Biovestor AB, och Joel Almqvist, en av träningsföretaget Strongers grundare.

— Vi är väldigt tacksamma över att både befintliga och nya investerare tror på oss. Nu när vi har lanserat är vi redo att ta bolaget till en ny nivå genom att arbeta med nära kundfeedback och förbättring av plattformen, säger Adrian Andersson.

Meitner är en digital plattform för skolor, där tjänster som idag finns i olika plattformar samlas i samma tjänst. Tjänsten grundades 2019 av då 20-årige Adrian Andersson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>