Netatmo släpper pro-version av Smarta Inomhus Luftkvalitetsmätare anpassad för offentliga miljöer
Hem TEKNIK Netatmo släpper idag pro-version av Smarta Inomhus Luftkvalitetsmätare anpassad för offentliga miljöer

Netatmo släpper idag pro-version av Smarta Inomhus Luftkvalitetsmätare anpassad för offentliga miljöer

Publicerat av: Redaktionen

Netatmo presenterade idag Smart Inomhus Luftkvalitetmätare – PRO under Light & Building-mässan i Frankfurt.

Mätaren är en professionell version av Netatmos luftkvalitetsmätare, särskilt anpassad för offentliga utrymmen som skolor, arbetsplatser och medicinska institutioner.

God ventilation och en bra luftkvalitet har blivit ännu viktigare de senaste åren till följd av de återkommande covid-vågorna. Samtidigt har övervakning och optimeringen av en byggnads energiförbrukning blivit viktigare.

Som svar på detta tillhandahåller Netatmo nu en professionell version av sin luftkvalitetsmätare, särskilt anpassad för offentliga utrymmen som skolor, arbetsplatser och medicinska institutioner.

Netatmo släpper pro-version av Smarta Inomhus Luftkvalitetsmätare anpassad för offentliga miljöerDen professionella versionen av den smarta luftkvalitetsmätaren mäter den viktigaste datan för fastighetsförvaltare: temperatur, luftkvalitet, luftfuktighet och bullernivåer i realtid i det rum där den är placerad.

Sensorn indikerar koldioxidnivån med hjälp av färg och visar en grön eller gul färg, eller röd i det fall koldioxidnivån överstiger 1200 ppm. Detta gör det möjligt för elever, lärare eller anställda att agera i händelse av hög CO2-nivå, i enlighet med officiella riktlinjer.Det blir också möjligt att förse allmänheten med en QR-kod vid ingången till varje rum eller lokal.

Med QR-koden kan studenter ta reda på luftkvaliteten i biblioteket där de ska spendera eftermiddagen, och föräldrar se luftkvaliteten i det klassrum där deras barn ska spendera dagen.

Förutom dessa funktioner kan användare även få tillgång till en instrumentpanel online, där de kan hitta mätningar från alla Netatmo-sensorer som används i en eller flera byggnader. Plattformen gör det möjligt att analysera luftkvaliteten i realtid, skapa anpassade varningar och generera vecko- eller månadsrapporter. Förvaltaren kan då se om byggnadens medeltemperatur är för hög, om någon av radiatorerna inte är avstängd eller om ett fönster har lämnats öppet – vilket gör det möjligt att se och genomföra justeringar så att byggnaden kan behålla sin energieffektivitet. Företag kan spara upp till 10 procent i energikostnader genom att övervaka aktiviteten på sina kontor.

För att anpassa sig till offentliga utrymmen tillhandahåller Netatmo även ett väggfäste som enkelt kan installeras när mätaren monteras på väggen.

Netatmos Smart Inomhus Luftkvalitetsmätare PRO används redan idag i flera skolor och mediecenter i Frankrike, Norge och Belgien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>