Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Finja Prefabs klimatpositiva betongstomme till förskola i Skummeslövsstrand

Finja Prefabs klimatpositiva betongstomme till förskola i Skummeslövsstrand

Publicerat av: Redaktionen

I Skummeslövsstrand uppför Curahill just nu en förskola.

Till förskolan har man valt en klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab.

Förskolor är byggnader med högt ställda kvalitetskrav. För dessa offentliga miljöer är det viktigt att bygga hållbara och trygga byggnader med bra inomhusklimat.

Finja Prefabs klimatpositiva betongstomme till förskola i Skummeslövsstrand

Med en betongstomme från Finja Prefab får man en hållbar konstruktion. Betong är ett brandsäkert och beständigt material och man får en stomme med lång livslängd och lågt underhållsbehov.

Curahill har dessutom valt en klimatpositiv betongstomme till detta projekt för att man värnar om vårt klimat och tycker det är viktigt att välja en lösning som belastar klimatet så lite som möjligt.

Förskolan byggs med 4 avdelningar och 80 platser.

Den kommer att drivas i privat regi av Norlandia Förskolor. Entreprenör är den lokala byggaren Bygg AB Lars Bengtsson & Son. Finja Prefab som är en komplett stomentreprenör tillverkar, levererar och monterar betongstommen. Montaget av betongstommen slutfördes i början på november. Planerad inflyttning i lokalen är till höstterminen 2021.

– Vi är glada att nu få leverera en klimatpositiv betongstomme till uppförandet av en förskola. Hållbarhet och klimat är strategiska prioriteringar för oss. Vi bygger med fokus på människan och dessa offentliga miljöer är viktiga för oss. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Sedan hösten 2019, erbjuder Finja Prefab klimatpositiva betongstommar. Genom att först och främst minska vårt eget CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar. De egna åtgärder som vi redan är igång med är bland annat receptoptimering samt att teckna avtal med leverantörer som har ett hållbarhetsfokus. Läs mer på vår hemsida, om vår satsning för en grönare värld.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>