Elever involverade i rekryterings- och utbildningsmässan
Hem EVENT Elever är involverade i rekryterings- och utbildningsmässan

Elever är involverade i rekryterings- och utbildningsmässan

Publicerat av: Redaktionen

Ungdomar är med och arrangerar mässan.

Även i år är elever i evenemangskursen på Nordenbergsskolan med i årets genomförande av mässan.

De har hjälpt till i planeringsarbetet, ta fram inbjudan och skyltat upp på plats för att det ska vara enkelt att hitta till respektive utställare.

– Det arbetet ungdomarna gjorde förra året var till stor hjälp för oss och mycket uppskattat av utställarna och besökarna. Så vi är oerhört tacksamma att de kommer stötta oss i det arbetet även detta år, säger Cecilia Leanderson, Samordnare AME på Olofströms kommun.

Under mässan kommer eleverna att agera mässvärdar för både utställare och besökare. De kommer även att hålla i en tipsrunda och till slut utvärdera hela evenemanget.

Chans att träffa framtida arbetsgivare

Elever involverade i rekryterings- och utbildningsmässan

Kulturhuset i centrala Olofström.

Mässan vänder sig främst till de som är arbetssökande eller ungdom och på jakt efter nya kontakter inom arbetsmarknaden. Under mässan kommer mer än 40 utställare inom olika branscher att finnas på plats. Det är allt från arbetsgivare inom vård och omsorg, handel till industri. Mässan är en möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare, bilda nätverk och kunna söka sommarjobb. Företagen kommer framöver att behöva rekrytera personal med rätt utbildning och kompetens på olika nivåer, allt från gymnasiets yrkesprogram, arbetsmarknadsutbildningar, yrkeshögskola och utbildningar på högskole- och universitetsnivå.

Besökarna kommer att ha möjlighet att gå på speedintervjuer på mässan hos arbetsgivare, Maxi och Olofströms kommun.

Rekryterings- och utbildningsmässan arrangeras den 13 februari mellan kl. 10- 13 på Kulturhuset, fd. Folkets Hus, i Olofström. Evenemanget arrangeras av Olofströms kommun och arbetsförmedlingen. Kyrkhults sparbanks Utvecklingsstiftelse är en samverkanspart till årets mässa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>