Eslövs kommun storsatsar på barnens läsning
Hem KOMMUNER Eslövs kommun storsatsar nu på barnens läsning

Eslövs kommun storsatsar nu på barnens läsning

Publicerat av: Redaktionen

Skolbiblioteken i Eslövs kommun ska bli bland de bästa i landet. Fem nya skolbibliotekarier ska anställas för att väcka läslust hos elever i grundskolan och utveckla deras läsförmåga.

– Med denna satsning kommer våra skolbibliotek att bli bland de absolut bästa i Sverige, säger David Westlund (S), ordförande i barn- och familjenämnden.

Eslövs kommun har fått 29 miljoner kronor i statsbidrag för att stärka kunskapsutvecklingen på kommunens grundskolor. Av dessa går 3,3 miljoner kronor till att rekrytera de fem nya skolbibliotekarierna.

Skolbibliotekarier på alla skolor

Eslövs kommun storsatsar på barnens läsningAlla skolor kommer att ha en heltidsanställd skolbibliotekarie som ska jobba med läsinlärning – och vara ett starkt stöd till lärarna.

– Internationella studier visar att läsförmågan hos svenska elever sjunker. Vi vill att barn ska läsa och därför måste vi hjälpa dem att hitta glädje i läsningen, säger Ulrika Narling, avdelningschef för grundskolan.

Feriearbetare läser för barnen

I sommar drar en annan satsning igång – projektet Läsa äger.

38 av kommunens feriearbetande ungdomar kommer att jobba på fritidshem för att inspirera barn till läsning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>