Hem NYHETER Flera nyheter i utbildningsutbudet

Flera nyheter i utbildningsutbudet

Publicerat av: Redaktionen

16 april är sista anmälningsdag för utbildningar med start hösten 2018.

Högskolan Väst erbjuder ett bredare utbud än på flera år – ett 40-tal program, både på grund- och avancerad nivå och ca 200 kurser inom ett brett spektrum av ämnen.

-Det är förstås glädjande för oss att kunna erbjuda fler möjlighet att studera. Inom flera sektorer är det brist på utbildad personal och här kan vi hjälpa till att fylla delar av dessa behov, exempelvis inom vård och IT, säger prorektor Jan Theliander.

Hösten 2018 ger Högskolan Väst ett antal nya utbildningar, inom såväl program- som kursutbudet.
– Som mindre lärosäte har vi möjlighet att vara flexibla och lyhörda för att på kort tid kunna komma igång med nya utbildningar. Vi har också en stor vana vid att samverka med andra och lyssna in de behov som finns och sedan forma något utifrån det. Denna vana gör att vi kan få till stånd nya kurser och utbildningar relativt fort, säger Jan Theliander.

Nyheter på grundnivå:

Flera nyheter i utbildningsutbudet 3

Datateknik, Högskoleingenjör – Programmering och nätverksteknik, 180 hp
Maskiningenjör – Produktionsteknik, 180 hp (i Västervik)
Personalekonomi, 120 hp
Webmaster, 120 hp

Nyheter på avancerad nivå:
Masterprogram i tillverkningsteknik, 120 hp
Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård, 60 hp (deltid och heltid)

Många kurser!

Förutom längre program kommer även ca 200 kurser att erbjudas. Kurserna tas fram utifrån marknadens behov och med utgångspunkt i den forskning som bedrivs på högskolan.
-Kanske är man yrkesverksam och vill vässa sin kompetens eller kanske vill man prova på hur det är att studera på högskola genom att börja med att läsa en kurs. Det finns något för alla, menar Jan Theliander.

Livesändning!

Inför sista ansökningsdag kommer för första gången en livesändning ske via Facebook där intresserade ges möjlighet att ställa frågor om hur det är att läsa på högskolan i allmänhet och på Högskolan Väst i synnerhet. Detta sker den 10 april kl 13. Då deltar studenterna Emma, Jakob och Paulina och svarar exempelvis på frågor om:

 • Kan man läsa utomlands?
 • Hur fungerar bostadsgarantin?
 • Vad är det bästa med Högskolan Väst?
 • Vad för studentliv erbjuder Trollhättan?
 • Vad är den största skillnaden på gymnasiet vs högskola?
 • Köper ni all kurslitteratur?
 • Era bästa tips till ny student?
 • Hur kan en studievecka se ut?
 • Hur har du mött AIL i din utbildning och vad betyder egentligen AIL?
 • Måste man leva på nudlar?
 • Vadå akademisk kvart?

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>