Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare

Publicerat av: Redaktionen

Vilka kompetenser efterfrågar arbetsgivare vid rekrytering av förskollärare idag?

För andra året i rad har utbildning.se gjort en undersökning om vilka kompetenser som är mest eftertraktade i aktuella jobbannonser.

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare

Vi har nu granskat drygt 1100 platsannonser med syftet att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare.

Totalt undersöktes 1161 jobbannonser som har granskats systematiskt. I undersökningen ingår alla anställningsformer – kortare som längre uppdrag.

Högst upp i listan hittar vi förmågan till att vara pedagogisk – något som är till stor fördel om man ska jobba med småbarn.

Pedagogik hamnar till och med högre på listan än behörig examen.

Utöver pedagogik toppas listan av nyfikenhet, driv och en positiv personlighet. Kan du även visa att du är kreativ och flexibel så blir du en eftertraktad resurs hos arbetsgivarna! Du har även en viss fördel om du utöver engelska pratar finska, men även franska efterfrågas.

Listan över de mest efterfrågade kompetenserna

utbildning.se har nedan listat de topp 20 hetaste kompetenserna som efterfrågas på arbetsmarknaden för dig som är förskollärare just nu. Söker du dig vidare i din karriär som förskollärare? Lägg dessa egenskaper på minnet när du ska formulera din jobbansökan.

Topplista – Topp-20 hetaste kompetenserna för förskollärare

1. Pedagogisk 50 %
2. Examen 39 %
3. Positiv 34,1 %
4. Driven 34,0 %
5. Nyfiken 26 %
6. Kreativ 24,3 %
7. Flexibel 24,0 %
8. Ansvarsfull 18 %
9. Inspererande 13,9 %
10. Analytisk 13,2 %
11. Intiativtagande 13,0 %
12. Lyhörd 12 %
13. Social 7,7 %
14. Strukturerad 7,5 %
15. Självständig 6,9 %
16. Relationsskpande 6,1 %
17. Stresstålig 5 %
17. Tredje språk 4,3 %
19. Ledarskap 4,1 %
20. Effektiv 3 %

utbildning.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>