Mässan gör comeback och temaveckorna fortsätter – så blir årets Gymnasiedagarna & Future Skills
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Mässan gör comeback och temaveckorna fortsätter

Mässan gör comeback och temaveckorna fortsätter

Publicerat av: Redaktionen

Varje nytt läsår förbereder sig tiotusentals niondeklassare och IM-elever runt om i Göteborgsregionen inför att göra sina gymnasieval och varje hösttermin står Gymnasiedagarna & Future Skills redo att vägleda dem.

I år gör Gymnasiedagarna comeback på Svenska Mässan samtidigt som förra årets succé med förberedande temaveckor fortsätter.

Den 8–10 november är det äntligen dags för Gymnasiedagarna att slå upp portarna till Svenska Mässan i Göteborg och välkomna regionens niondeklassare och IM-elever till tre fullspäckade dagar på temat gymnasieval. Under mässan får eleverna, precis som tidigare år, möjlighet att träffa utställande gymnasieskolor och prata med gymnasieelever, lärare och rektorer. På plats finns även studie- och yrkesvägledare, som gärna hjälper till att guida och svara på frågor om det stundande gymnasievalet. Öppettiderna är 08.30–19.00 (tis-ons) samt 08.30–17.00 (tors). Även vårdnadshavare är välkomna att besöka mässan. Gymnasiedagarna.se kommer fortsatt fungera som kompletterande digital mötesplats.

Förberedande temaveckor skapar bättre förutsättningar

Förra året lanserade Gymnasiedagarna två temaveckor – ett koncept som kommer tillbaka även i år.

– Genom temaveckorna ges eleverna bättre förutsättningar att göra mer träffsäkra och välgrundade val. Dessutom kommer de mer förberedda till själva mässan, vilket är något som alla vinner på, berättar Lena Sjöstrand, projektledare för Gymnasiedagarna.

Mässan gör comeback och temaveckorna fortsätter – så blir årets Gymnasiedagarna & Future SkillsUnder höstens första tema, ”Jag och mitt gymnasieval”, får eleverna en introduktion till det kommande valet. Under veckan får de bland annat bekanta sig med olika gymnasieprogram och se vilka jobb deras intressen kan leda till.

Klassvis kommer eleverna även få möjlighet att medverka i workshops och panelsamtal, där de bland annat kommer kunna ställa frågor till gymnasielever. Tema 1 äger rum vecka 37.

Höstens andra temavecka, ”Jag och mitt framtida jobb”, handlar om arbetslivet och de möjligheter som väntar i framtiden. Veckan bjuder bland annat på information om olika yrken och studiebesök på spännande företag. Även denna vecka kommer det finnas bokningsbara aktiviteter där eleverna bland annat kan få tips på hur de skriver ett bra CV. Tema 2 äger rum under vecka 42.

– Vi ser hur viktigt det är att vi tillsammans i regionen jobbar för att alla elever ska ha lika förutsättningar när det kommer till gymnasiet och framtidsval. Att dessutom fortsätta samverka med arbetslivet tror vi är avgörande för såväl kompetensförsörjningen som elevernas framtidstro, avslutar Lena Sjöstrand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>