Forssaklackskolan är först ut i samarbetet

Den ideella Stiftelsen Läxhjälpen startar nu verksamhet i Borlänge för att fler elever ska få extra stöd utanför skolan, få nya vuxna förebilder och nå gymnasiebehörighet med ökat självförtroende.

Genom Läxhjälpens resultatfokuserade Läxhjäpsprogram där högskolestudenter och elever träffas två kvällar i veckan är målet att skapa bättre förutsättningar att klara grundskolan för de elever som ligger i riskzonen att inte bli gymnasiebehöriga. Under dessa läxhjälpstillfällen får eleverna stöd i läxläsningen, men också en möjlighet att sätta upp mål och prata om framtiden med sina läxhjälpare, som ofta fungerar som förebilder för dem. Under höstterminen 2021 startar Läxhjälpen upp sin verksamhet för högstadieelever på Forssaklackskolan.

Läxhjälpsprogrammet kommer till Borlänge!”Vi ser framemot den här möjligheten till extra hjälp och stöd för våra elever. Vi är nöjda med samarbetet och eleverna är taggade.” säger Anna Åberg rektor, Forssaklackskolan och Marielle Erlandsson biträdande rektor, Forssaklackskolan.

“Äntligen startar Läxhjälpen i Borlänge! Tillsammans med Forssaklackskolan gör vi nu en insats för att fler elever ska nå gymnasiebehörighet. Vi ser fram emot att skapa förändring för unga i Borlänge och förhoppningsvis är det här bara början på Läxhjälpens etablering i staden”, säger Ebba Myrsten, regionchef på Läxhjälpen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>