Hem NYHETER Första steget mot en ny grundskola för 800 elever i Norrtälje stad

Första steget mot en ny grundskola för 800 elever i Norrtälje stad

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar planarbetet för att kunna bygga en ny grundskola i Vigelsjö i Norrtälje stad.

Den nya grundskolan ska ha plats för minst 600 elever och kan bli verklighet till år 2023.

Första steget mot en ny grundskola för 800 elever i Norrtälje stad

– Det känns jättebra att vi nu kan fatta beslut om att sätta igång planeringen av en ny skola i Norrtälje stad och det är inte en dag för tidigt. Det här är helt nödvändigt för att möta vår ökande befolkning i både staden och hela kommunen, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det stora byggandet och den starka inflyttningen till Norrtälje kommun gör att kommunförvaltningen bedömer att det kommer behövas 800 nya grundskoleplatser i Norrtälje stad till år 2030. Därför kommer kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott nu fatta beslut om att ny detaljplan ska tas fram för tomten där Vigelsjöskolan ligger idag, med målet att en ny skola ska kunna byggas på fastigheten med planerad skolstart till höstterminen år 2023.

– Jag är glad att vi äntligen kommer till skott med en ny grundskola. Det är efterlängtat eftersom behovet av platser är stort och eftersom de tillfälliga paviljonglösningarna vid Grindskolan är dyra. Det är också en bra plats för en grundskola, inte minst med tanke på närheten till busstationen, säger Robert Beronius (L), barn- och skolnämndens ordförande.

Den nya skolan ska kunna erbjuda minst 600 nya platser, men kanske upp till 800, och komplettera den redan befintliga fristående grundskolan Montessoriskolan Vigelsjö som idag bedriver skola för cirka 140 elever i den nuvarande skolbyggnaden. En av parametrarna i planarbetet är att Montessoriskolan Vigelsjö ska kunna fortsätta driva sin verksamhet på platsen i den nya skolan som planeras.

Beslutet om att ta fram en ny detaljplan för fastigheten Tälje 2:195 kan tas på Samhällsbyggnadsutskottets möte den 20 november.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>