Förtroendet för TUC Yrkeshögskola är fortsatt stort. 285 nya utbildningsplatser inom Data/IT beviljas starta.
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING TUC Yrkeshögskolas förtroende är fortsatt stort. 285 nya utbildningsplatser inom Data/IT beviljas starta

TUC Yrkeshögskolas förtroende är fortsatt stort. 285 nya utbildningsplatser inom Data/IT beviljas starta

Publicerat av: Redaktionen

 Förra veckan kom det årliga beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka sökta utbildningar som får starta de kommande åren.

För TUC Yrkeshögskola innebar det totalt 2158 utbildningsplatser.

Av dessa var 285 platser inom området för data och IT, ett område i stort rekryteringsbehov. Bland utbildningarna finns IT-säkerhetstekniker och IT-projektledare som redan bedrivs i TUC:s regi. Även Data Manager och IoT-projektör, som båda är helt nya för TUC, beviljades och planeras starta för första gången till hösten 2023.

TUC Yrkeshögskolas förtroende är fortsatt stort. 285 nya utbildningsplatser inom Data/IT beviljas starta

Feven Tesfai

”Vi är väldigt glada över beskedet. Vår målsättning är att våra utbildningar ska stötta det lokala arbetslivet med rätt och aktuell kompetens. TUC Yrkeshögskola tar fram utbildningar där det finns behov och i nära dialog med företagen, oavsett bransch. Utan ett engagerat arbetsliv hade detta inte varit möjligt. Beviljandet av våra utbildningar är ett kvitto på att vi har lyssnat på företagens behov.” säger Feven Tesfai, affärsutvecklingsansvarig TUC.

För att en ansökan ska kunna beviljas av Myndigheten är branschens efterfrågan på kompetens avgörande.

De beviljade utbildningarna är resultaten av goda samarbeten mellan TUC Yrkeshögskola och samverkande företag som tillsammans kunnat skapa utbildningar som går i linje med vad arbetsmarknaden efterfrågar.

”Jag har under det gångna året varit ute och botaniserat en hel del bland utbudet av utbildningar inom data/IT, både på högskole- och yrkeshögskolenivå, men inte funnit något som passar någon som vill jobba med data management. Det känns därför som om TUC har träffat mitt i prick med att ta fram en ny slags utbildning som kompletterar de som redan finns inom det växande fältet för datadriven produktion, som till exempel utbildningar inom Data Science, Machine Learning och Business Intelligence.” säger Kenneth Pernyér, Innovation Manager – Data Analytics & AI, Assa Abloy AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>