Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM LBS Trollhättan får högsta betyg av Skolinspektionen

LBS Trollhättan får högsta betyg av Skolinspektionen

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten har Skolinspektionen påbörjat sin nya granskningsmodell för grund- och gymnasieskolor.

LBS Kreativa gymnasiet i Trollhättan är den första gymnasieskolan som fått högsta betyg på alla fyra bedömningspunkter.

– Det är fantastiskt att få så högt betyg. Jag blir stolt över skolan och vår fantastiska personal, det här är kvitto på att vi gör ett bra jobb säger Ásgeir Palsson, rektor på LBS Kreativa gymnasiet i Trollhättan.

Systematiskt kvalitetsarbete

Skolinspektionens fyra bedömingspunkter är rektors ledarskap, undervisning, trygghet och studiero samt bedömning och betygssättning. Skolan bedöms sedan om de uppfyller Skolinspektionens kriterier i låg utsträckning, i flera delar eller i hög utsträckning. LBS Trollhättan uppfyller samtliga fyra kriterier i hög utsträckning.

– Skolans fina resultat bygger på ett systematiskt kvalitetsarbete där man tar in synpunkter från elever och lärare och tillsammans analyserar och utvecklar skolan med ständiga förbättringar, säger Håkan Stenström, Kvalitets och utvecklingsansvarig på AcadeMedias kreativa gymnasieområde.

Trygghet och studiero

LBS Trollhättan får högsta betyg av Skolinspektionen

LBS Kreativa Gymnasiet Trollhättan får toppbetyg för sitt kvalitativa arbete

I rapporten skriver Skolinspektionen att “Utbildningen på LBS Trollhättan präglas av trygghet och studiero så att eleverna kan ägna sig åt skolarbetet. Enligt eleverna råder det god stämning på skolan och relationerna präglas av tillit. Det finns en bra gemenskap mellan elever och lärare och de trivs tillsammans”.

– Skolinspektionen har granskat drygt 100 skolor totalt och det är ytterst få som har fått högsta betyg på alla områden än så länge, säger Håkan Stenström.

Kreativa utbildningar med behörighet för högskola

LBS är gymnasieskolor med fokus på kreativitet och skapande, där eleverna förbereds för framtidens kreativa branscher inom grafisk design, kreativ kommunikation, musikproduktion, e-sport och spelutveckling. Samtliga utbildningar utgår från de högskoleförberedande teknikprogrammet och estetiska programmet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>