Nu lanseras EdAider – Sveriges smarta pedagogiska plattform
Hem TEKNIK Nu lanseras EdAider – Sveriges smarta pedagogiska plattform

Nu lanseras EdAider – Sveriges smarta pedagogiska plattform

Publicerat av: Redaktionen

Efter flera år av forskning och utveckling lanseras nu EdAider – Sveriges smarta pedagogiska plattform för lärande och undervisning.

Svenska skolor och lärare erbjuds nu att gå med i EdAiders unika innovationsrörelse och att bidra till plattformens fortsatta utveckling.

EdAiders plattform tar avstamp i forskning inom teknikstött lärande, AI och learning analytics och har ända sedan start utvecklats i nära samarbete med svenska lärare och innovationsskolor i Stockholms stad. Tack vare detta kommer EdAider att lösa många av de problem som gör att så många lärare, enligt Lärarförbundets egen undersökning, är missnöjda med dagens digitala plattformar i skolan – och bli en plattform både lärare och elever faktiskt vill använda.

– “EdAiders långsiktiga uppdrag är att göra svenska lärare betydligt mer effektiva i undervisningen, och att skapa helt nya förutsättningar för adaptiv och evidensbaserad utbildning, så att eleverna i slutändan kan utvecklas bättre i skolan som lärande, välmående individer.” – säger Jalal Nouri, professor inom teknikstött lärande vid Stockholms universitet och grundare av EdAider.

Införandet av EdAider kommer på sikt att innebära stora fördelar för Sveriges skolor och lärare. Exempelvis bidrar plattformen till att:

  • Nu lanseras EdAider – Sveriges smarta pedagogiska plattformMinska administrationen genom att samla alla lektionsverktyg på en plats
  • Ge helt nya insikter om elevernas utveckling, behov och mående
  • Skapa optimala pedagogiska förutsättningar för lärare och elever, oavsett om undervisningen sker i klassrum eller på distans
  • Spara tid genom att låta lärarna planera, dela och återanvända lektionerna smartare
  • Skapa trygghet kring elevdatan: all datalagring sker i Sverige

Alla Sveriges lärare och skolor erbjuds nu att prova EdAider och bidra till plattformens fortsatta utveckling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>