Hem NYHETER Många studenter glömmer försäkring

Många studenter glömmer försäkring

Publicerat av: Redaktionen

Antalet studenter som nu skriver in sig på universitet och högskolor väntas vara fler än någonsin. då lärosätena har fyllt på med tiotusentals nya platser.

Men många missar att skaffa hemförsäkring till sitt nya boende.

Många studenter glömmer försäkring 3

Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist

–  Du kanske blir bestulen på cykeln eller värdesaker, du kan drabbas av inbrott, råkar ha sönder något för någon annan eller blir sjuk eller skadad under en resa, Allt det ger en hemförsäkring ett ekonomiskt skydd för, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

En hemförsäkring är nämligen ett smart paket av flera olika typer av skydd, som till exempel ett egendomsskydd, det vill säga om dina saker förstörs eller stjäls, ett reseskydd som gäller om något händer dig eller dina saker under en resa. Ansvarsskydd är en annan del, som täcker om du blir skadeståndsskyldig.

– Ofta ingår också en allriskförsäkring. Ingår den inte är det en bra idé att lägga till, då har du en slags otursförsäkring för dina saker, säger Susanne Fagerberg.

Många studenter glömmer försäkring 4För många studenter med begränsad budget kan det kännas som en tråkig utgift som man väljer att spara in på, men i långa loppet kan det bli mycket mer kostsamt att stå utan en hemförsäkring. Försäkringen gäller för det du äger, hyr och lånar; till exempel för material du lånar från skolan.

Förr kunde studenter på universitet och högskola fortsätta vara skrivna hos till exempel sina föräldrar men nuförtiden gäller andra regler.

–  När du bosätter dig på studieorten ska du även vara folkbokförd där.

Då ska du även skaffa en egen hemförsäkring, oavsett om du bor i lägenhet, internat, studentkorridor eller kollektiv, i första eller andra hand, säger Susanne Fagerberg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>