Furulundsskolan lanserar en ny grafisk identitet och webbplats
Hem TEKNIK Furulundsskolan lanserar en ny grafisk identitet och webbplats

Furulundsskolan lanserar en ny grafisk identitet och webbplats

Publicerat av: Redaktionen

Furulundsskolans får en ny grafisk särprofilering samt en ny webbplats.

Det nya utseendet och webbplatsen speglar Furulundsskolans profil om att stå för kunskap, trygghet och gemenskap.

Samtidigt vill skolan uppfattas som modern, tillgänglig och tydlig i sin kommunikation.

– Under våren har fokus legat på att uppdatera Furulundsskolans varumärke som ska tydliggöra att vi är den lilla skolan med det stora hjärtat. För oss innebär detta att vi har elevernas kunskap och framtid i centrum, säger Roger Svanberg, verksamhetschef för gymnasieskola i Sölvesborgs kommun.

Resultatet blev en ny grafisk identitet och webbplats.

Uppdatering av visuell identitet

Nya färger, nytt typsnitt, nya grafiska element och en uppdaterad design av symbolen finns att hitta i Furulundsskolans nya grafiska särprofilering. Profilen är även digitalt anpassad för att bättre fungera på de plattformar som målgruppen finns på. Att skapa samhörighet med kommunens varumärke var en viktig del av arbetet då Furulundsskolan sedan årsskiftet 2021-2022 tillhör Sölvesborgs kommun.

Furulundsskolan lanserar en ny grafisk identitet och webbplats

Lansering av ny webbplats och grafisk identitet för Furulundsskolan.

Martin Åsman, förvaltningschef för barn och utbildning kommenterar förändringen:

”Det har känts viktigt att bygga vidare på den fina tradition som präglar Furulundsskolan samtidigt som vi vill signalera att ungdomsgymnasiet nu är en del av kommunfamiljen”

Sölvesborgs kommun anlitade reklambyrån Bravissimo för att ta fram den nya grafiska särprofileringen och dess mallar.

Succesiv övergång till nya grafiska identiteten

Förändringarna börjar redan nu att synas i digitala kanaler, exempelvis på nya webbplatsen och i sociala medier. Implementeringen av profilen i trycksaker, profilprodukter och skyltar sker efter hand av både miljömässiga och ekonomiska skäl.

Ny, modern och tillgänglig webbplats

Samtidigt som den nya grafiska särprofilen släpps lanserar Furulundsskolan även en ny, modern och tillgänglig webbplats. Skolan kommer fortsatt att nås via www.furulundsskolan.semen även genom kommunens webbplats under barnomsorg och utbildning – gymnasium där informationen flyttat in.

– Vi har fortsatt en egen startsida, nyheter och kalender. Målet är att besökarna lätt ska få aktuell information om vilka utbildningar och möjligheter vi erbjuder, säger Roger Svanberg, verksamhetschef för gymnasieskola.

Utveckling och design av den nya webbplatsen har gjorts av webbyrån Consid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>