Hem APPAR Lansering av digital läxhjälpstjänst – inför nationella proven

Lansering av digital läxhjälpstjänst – inför nationella proven

Publicerat av: Redaktionen

Denna vecka lanserar Lärarjouren digital läxhjälp i samarbete med Fliffr för elever på grundskolan och gymnasiet.

Lärarjourens pedagogiska läxhjälpare från universitet och högskolan hjälper elever till högre betyg och förnyad motivation.

Lansering av digital läxhjälpstjänst - inför nationella proven 3

Alla läxhjälpare är noga utvalda och har ett giltigt utdrag ur belastningsregistret och jobbar också aktivt som lärarvikarier på högstadie- och gymnasieskolor i Stockholm.

”Jag tycker den nya digitala läxhjälpstjänsten som Lärarjouren tillhandahåller via Fliffr är spännande och det ska bli jättekul att hjälpa eleverna. Det känns som att de flesta, om inte alla, är aktiva via olika digitala plattformar och det gör den nya läxhjälpstjänsten lättillgänglig och flexibel. Jag tror att den digitala läxhjälpen kommer uppskattas av såväl föräldrar som elever och ser fram emot att köra igång. ” – Carl-Johan Nymark, läxhjälpare på Lärarjouren.

Så fungerar det – steg för steg

  1. Ladda ner appen Fliffr från APP store eller Google Play
  2. Skapa ett användarkonto
  3. Aktivera värdekod (LARARJOUREN17) under ”inställningar” i menyn till vänster
  4. Välj läxhjälp från Lärarjouren genom att söka på taggen ”lärarjouren”
  5. Kontakta vald läxhjälpare över ett videosamtal

”Vi är fantastisk glada att kunna ta vår läxhjälp till en ny nivå. Idag erbjuder vi gratis läxhjälp på SU och KTH, som en del av vårt samhällsansvar, och också privat läxhjälp i hemmet. Den digitala läxhjälpen ser jag som ett bra komplement. Det känns oerhört tryggt att våra läxhjälpare jobbar aktivt som lärarvikarier parallellt med läxhjälpsuppdragen och har genomgått vår omfattande rekryteringsprocess och vikarieutbildning. Med vår nya digitala läxhjälp får alla tillgång till läxhjälp oavsett var de befinner sig – det är flexibelt, enkelt och modernt.” – Peder Hagen, VD Lärarjouren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>