Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Fujitsu och Chalmers inleder samarbete kring innovation och artificiell intelligens

Fujitsu och Chalmers inleder samarbete kring innovation och artificiell intelligens

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu Sverige och Chalmers tekniska högskola har för avsikt att inleda ett långsiktigt samarbete kring forskning, utbildning och innovation, med särskild inriktning på artificiell intelligens, enligt en avsiktsförklaring den 16 november.

Som ett första steg kommer Fujitsu att under 2018 finansiera tre Chalmersstudenters sommarpraktik vid Fujitsus Center of Excellence inom artificiell intelligens i Frankrike.

Fujitsu och Chalmers inleder samarbete kring innovation och artificiell intelligens

Fujitsu och Chalmers kommer även under 2018 att utvärdera möjligheten för examensarbete inom ramen för Masterutbildningen och samarbete avseende forskningsprojekt.

Avsiktsförklaringen är en del i ett djupare samarbete inom innovation, som inleddes den 31 juli i år vid ett möte mellan Sveriges statsminister Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron. Den är även en del i de aktiviteter som Fujitsu i Sverige genomför under 2018 med anledning av att Sverige och Japan firar 150 år av diplomatiska förbindelser.

– Vi står just nu på tröskeln till brett, kommersiellt genomslag för tjänster och lösningar som använder artificiell intelligens. Vi är stolta över samarbetet med Chalmers tekniska högskola, som är ett ledande kunskapscentrum inom området, säger Karin Schreil, vd Fujitsu Sverige.

– Detta är början till en ny form av samarbete mellan Sverige och Frankrike inom ett ekosystem av universitet, forskning och innovation.Vi är mycket glada att kunna bidra genom vårt Center of Excellence inom artificiell intelligens, baserat vid École Polytechnique i Frankrike, säger Benjamin Revcolevschi, vd Fujitsu Frankrike.

– Att inleda ett samarbete med en ny stark samverkanspartner borgar för högre kvalitet i både Chalmers och Fujitsus verksamheter. Att dessutom göra det i ett område som är centralt för svensk hållbarhet och konkurrenskraft känns extra värdefullt, säger Fredrik Hörstedt, vicerektor Chalmers tekniska högskola.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>