Hem NYHETER Martin Norsell blir ny rektor för Högskolan Dalarna

Martin Norsell blir ny rektor för Högskolan Dalarna

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen har idag beslutat att anställa Professor Martin Norsell som ny rektor vid Högskolan Dalarna.

–  Jag är mycket glad för utnämningen och ser fram mot att vara en del i Högskolan Dalarnas positiva utveckling och fortsätta arbeta mot visionen om öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle.

Martin Norsell blir ny rektor för Högskolan Dalarna

Det är imponerande att Högskolan Dalarna var först i Sverige med ett godkänt kvalitetssystem. I det ständigt pågående arbetet med att stärka kvalitén och attraktiviteten i högskolans utbildning och forskning är det en viktig del. säger Martin Norsell i en första kommentar som blivande rektor.

Martin Norsell är 47 år och ursprungligen doktor i flygteknik och professor i militärteknik. Sedan 2015 har Martin innehaft uppdraget som prorektor och forskningschef på Försvarshögskolan, forskningschef har han varit sedan 2012.

– Martin är ett mycket bra val till rektorstjänsten, han har genom åren haft en rad olika ledningsuppdrag inom högre utbildning och fick ett starkt stöd av de personal- och studentgrupper som träffat honom vid ett så kallat hörande.

Styrelsen ser fram emot att få arbeta tillsammans med honom, säger högskolestyrelsens ordförande Christina Bellander.

Under större delen av hösten 2017 var Martin Norsell även förvaltningschef vid FHS och han har under fem år varit ordförande i Försvarshögskolans Forsknings- och utbildningsnämnd (FoUN), vilken motsvaras av Utbildning- och forskningsnämnden vid Högskolan Dalarna.

–  Högskolan Dalarna är känd i det svenska universitets- och högskolelandskapet bland annat för sin nätbaserade utbildning och har en stor potential att fortsatt utvecklas både regionalt, nationellt och internationellt.

– En central del är att finna långsiktigt ökande finansiering för högskolans tre forskarutbildningar. Det kommer att kräva både uppfinningsrikedom och uthållighet, säger Martin Norsell.

Martin tillträder sin anställning som rektor 2 maj 2018 och blir den åttonde rektorn vid Högskolan Dalarna sedan lärosättet grundades 1977.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>