Hem EFTER PLUGGET Gratis barnyoga online hela september

Gratis barnyoga online hela september

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen den 1 september infaller Barnyogadagen.

Inför detta har Yogobe tillsammans med Barnyogadagen tagit fram gratis onlinevideor för barnyoga.

Följ med i klassrummet eller hemma!

Gratis barnyoga online hela september

På fredag 1 september är det Barnyogadagen. Nytt för i år är gratis onlinesekvenser för skola, hem och förskola.

Barnyogadagen är en ideell satsning för att fler barn ska få prova yoga. Det här är sjunde året som gratis barnyogaklasser ges första fredagen i september, runt om i hela Sverige. Tusentals barn får just denna dag prova på yoga i sin skola eller förskola.

I år finns även korta yogavideor online som barnen kan ta del av. De passar alla barn mellan 4 och 18 år och finns att se gratis under hela september.

– Genom samarbetet med Yogobe och de videor vi har tagit fram inför Barnyogadagen blir det nu ännu enklare för fler barn att prova på yoga. Vi hoppas att lärare och föräldrar runtom i Sverige använder de här videorna i klassrummet och hemma så att vi kan nå fler barn än tidigare år, säger Filippa Odevall, initiativtagare till Barnyogadagen.

I yoga får barnen röra på kroppen i alla riktningar, de får träna på stillhet och avslappning och utforska ett inre lugn. Yoga för barn kan vara både lekfullt och stillsamt. Det kan vara korta stunder som bara tar några minuter eller ett lite längre pass eller en yogasaga.

– Denna satsning mot unga är en mycket viktig del i vårt samhällsengagemang som socialentreprenörer inom hälsa och välmående, säger Peter Munteanu, VD och grundare Yogobe.

Fördelar med barnyoga

  • Ökat fokus och koncentrationsförmåga
  • Kan motverka stressrelaterade åkommor
  • Starkare insida och utsida
  • Ökad kroppskontroll
  • Ökad rörlighet
  • Ökad kroppsmedvetenhet

Se alla gratisklasser på www.yogobe.com/barnyogadagen!

Barnyogaklasserna som erbjuds på barnyogadagen utförs i klassrummet, matsalen, gymnastiksalen, ute, eller kanske på en yogastudio. Mer information om alla aktiviteter denna dag finns på www.barnyogadagen.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>