Hem EFTER PLUGGET Så vässar du ditt CV så att det sticker ut från mängden

Så vässar du ditt CV så att det sticker ut från mängden

Publicerat av: Redaktionen

Ditt CV kan vara nyckeln till ditt framtida drömjobb.

Därför är det avgörande att veta hur du ska utforma och formulera innehållet i ditt CV så att du blir attraktiv för arbetsgivaren.

Här delar vi med oss av konkreta och handfasta råd till dig som vill optimera ditt CV.

Fokusera på framtiden – inte det förflutna

Dina mål och ambitioner ska styra vad du lyfter fram i ditt CV. Arbetsgivaren är främst intresserad av vad du vill och kan göra i framtiden. Du behöver alltså inte lista alla olika jobb du har haft, särskilt inte om du har en lång karriär bakom dig. Använd en bra cv tjänst för att få förslag på hur du kan disponera ditt CV.

Använd rätt nyckelord

Vilka ord är det som gäller i din bransch för tillfället? Arbetsgivare letar ofta efter vissa nyckelord när de tittar igenom de arbetssökandes CV:n. Om du inte lyckats få med rätt nyckelord är det stor risk att ditt CV snabbt sorteras bort.

Läs aktuella platsannonser inom din bransch och se hur företagen som du är intresserad av beskriver sig själva på sina webbsidor. Där hittar du rätt nyckelord.

Lyft fram det du är bäst på

Så vässar du ditt CV så att det sticker ut från mängden

Visa på dina främsta prestationer. Fundera över när du har varit bäst eller först, vilka dina främsta prestationer har varit på dina tidigare arbetsplatser, om du har någon imponerande statistik att visa upp eller om du blivit uppmärksammad för något särskilt. Låt allt sådant få en framträdande plats i ditt CV.

Beskriv din personlighet och hur du anser att du skulle passa in i den företagskultur som finns inom den bransch eller det företag där du söker jobb. Moderna rekryteringsbolag som dreamwork.se har förstått hur viktigt det är med just personligheten för att arbetsgivaren ska bli nöjd med sin rekrytering.

Sammanfatta din karriär

Skriv en kort sammanfattning av hela dina karriär. På några få rader beskriver du din erfarenhet, vilka jobb du har haft och vad du har åstadkommit. Genom att läsa sammanfattning kan arbetsgivaren snabbt få en uppfattning om huruvida du kan vara rätt kandidat. Tittar du på professionella cv mallar så ser du att det ofta finns ett utrymme avsett för just denna sammanfattning av din karriär.

Skriv kortfattat och precist

Skriv bara det nödvändiga. Uteslut all överflödig och självklar information. Använd gärna bilder, siffror, tabeller och figurer för att lyfta fram din prestation. Krångla inte till saker och se till att du snabbt kommer fram till de poänger som du vill förmedla.

Skriv luftigt och kortfattat så att det blir lätt att skumma igenom ditt CV. Arbetsgivaren vill snabbt kunna få en överblick och då får ditt CV inte vara för långt och inte heller för tungt att läsa. Se till att du har en grafisk profil som är tilltalande med typsnitt, bilder och disposition som harmoniserar.

Till sist: se till att du uppdaterar ditt CV regelbundet så att det alltid är relevant. Se över det inför varje nytt jobb du söker och anpassa det utifrån platsannonsens innehåll. Lycka till!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>