Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Hypergene tar viktig affär i Norge

Hypergene tar viktig affär i Norge

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med den norska partnern Arribatec har techbolaget Hypergene fått sin första norska kund i Högskolan i Oslo och Akershus.

Högskolan är Norges största med över 20 000 studenter och 2 100 anställda.

Hypergene tar viktig affär i NorgeHögskolan i Oslo och Akershus väljer Hypergene som helhetslösning för analys och rapportering – liksom i nästa steg för sin och målstyrning, långtidsbudget, riskhantering och projektstyrning. Valet sker efter en jämförelse med globala och lokala mjukvaruföretag inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning. I jämförelsen vann Hypergene med god marginal, både i den viktade utvärderingen och i en rak bedömning inom olika utvärderingskriterier.

”Digitalisering av vår verksamhetsstyrning är en prioriterad utvecklingsprocess och en del av arbetet i högskolans nya strategi, Strategi 2024. Vi har dessutom ett behov av att bättre kunna planera för hur vi ska nå och följa upp våra mål, både på ledningsnivå och i olika delar av verksamheten. Vi är därför väldigt glada över att börja använda Hypergene som visade sig vara det klart bästa alternativet i utvärderingen”, säger Tore Hansen, direktør for organisasjon og verksamhetsstyrning på Högskolan i Oslo och Akershus.

”Vi är oerhört glada över avtalet med Högskolan i Oslo och Akershus. Genom upphandlingen har vi nu jämförts med andra aktörer på den norska marknaden och visat att vi är en mycket konkurrenskraftig lösning. Avtalet är dessutom en milstolpe i samarbetet med vår norska partner Arribatec som nu kan fortsätta göra spännande affärer med oss i ryggen. Arribatec har sett till att affären kommit på plats och ska nu också bidra i leveransen av lösningen”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Lösningen beräknas vara på plats i januari och kommer då att ha ca 200-300 användare. Därefter fattas beslut om kommande steg i digitaliseringen av verksamhetsstyrningen inom Högskolan med fortsatt införande till ca 500-800 användare totalt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>