Hem NYHETER Ny podcast ska hjälpa vid val av utbildning

Ny podcast ska hjälpa vid val av utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Varje år väljer över en halv miljon människor i Sverige högre utbildning.

Nu lanserar Nackademin “Utbildningspodden”, en temapodcast som ska göra valet lättare.

Ny podcast ska hjälpa vid val av utbildning

Säsong 1 av Utbildningspodden består av fyra fristående avsnitt och tar upp ämnen som att ta steget, lön, yrkeshögskola vs. universitet och framtidsyrken.

Den första säsongen består av fyra fristående avsnitt: “Att ta steget”, “Lön”, “Yh vs Universitet” och “Framtidsyrken”.

– Med Utbildningspodden vill vi hjälpa människor som står inför att välja utbildning. Vi utgick från workshops med våra egna studenter. Hur tar man det där första steget och vad ska man tänka på egentligen?

Varje avsnitt består därför av ett reportage ute i verkligheten och följs av ett samtal med en expert inom respektive tema, berättar Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin och en av två programledare för Utbildningspodden.

Säsong 1 av Utbildningspodden består av fyra fristående avsnitt och tar upp ämnen som att ta steget, lön, yrkeshögskola vs. universitet och framtidsyrken.

Experter i podcasten är bland annat Niklas Laninge, psykolog och beteendevetare, Jannie Jeppesen, Vd på Swedish Edtech Industry, Hussein Al Asadi, rekryteringschef på Chas, Göran Krafft, framtidsstrateg på Kairos Future och Ann-Charlotte Bretan, löneexpert på Ledarna.

– Vi vill göra det enklare för människor att göra ett välgrundat utbildningsval och tar därför upp ämnen som hur man – om man! – ska fundera kring lön när man väljer utbildning och om det går att göra ett framtidssäkert utbildningsval, fortsätter Johanna Lyngarth, programledare och ansvarig för PR- och strategisk kommunikation på Nackademin.

Utbildningspodden finns att lyssna på via AcastiTunes och där poddar finns. Programledare är Martina Lindgren och Johanna Lyngarth. Podcasten produceras av Gustav Nord på Flip-Flop Interactive, distribueras av Acast och utgivare är Nackademin – ett utbildningsföretag som bland annat bedriver yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm och Uppsala.

3 tips till dig som ska välja utbildning

– Gör research kring olika prognoser och hur det ser ut för olika yrken framöver. Arbetsförmedlingen kommer tex årligen ut med en rapport kring detta.

– Våga nörda ned dig i något och specialisera dig!

– Glöm inte bort din drivkraft – fokusera på vad du vill eller kan bidra till i samhället.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>