Hem FORSKNING Södertörns högskola får tillstånd för ett nytt forskarutbildningsområde

Södertörns högskola får tillstånd för ett nytt forskarutbildningsområde

Publicerat av: Redaktionen

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har beslutat att ge Södertörns högskola tillstånd att utfärda licentiat- och doktorsexamen inom området utbildningsvetenskap.

Södertörns högskola har sedan 2010 haft fyra forskarutbildningsområden: Historiska studier, Kritisk kulturteori, Miljövetenskapliga studier och Politik, ekonomi och samhällets organisering.

Den 29 december ansökte högskolan om examensrättigheter i ännu ett område, utbildningsvetenskap.

Södertörns högskola får tillstånd för ett nytt forskarutbildningsområdeNu har UKÄ genomfört en utredning och tog sitt beslut den 25 oktober, Södertörns högskola ska få tillstånd att utfärda licentiat- och doktorsexamen inom utbildningsvetenskap.

– Beslutet betyder mycket för Södertörns högskola, vi får fler och fler tillstånd och det är alldeles lysande förstås.

Just det här tillståndet är väldigt bra för lärarutbildningen eftersom att de får forskarförankring i det nya utbildningsvetenskapliga området. Det är också bakgrunden till att vi ansökte om examenstillståndet, säger Kerstin Cassel, prorektor med ansvar för forskarutbildningsfrågor.

Beslutet i sin helhet kan läsas på UKÄ:s hemsida.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>