Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Stort intresse för ProCivitas nystart i Stockholm

Stort intresse för ProCivitas nystart i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Nästa höst startar ProCivitas en gymnasieskola i Stockholm.

Intresset för nystarten har varit stort och igår kväll hölls det första öppna huset i lokalerna på Södermalm.

Många nyfikna elever och föräldrar var på plats för att få veta mer om ProCivitas utbildningar.

Stort intresse för ProCivitas nystart i Stockholm– Det är naturligtvis jättekul att intresset är stort, men samtidigt är vi inte förvånade. Våra skolor i Malmö, Lund, Helsingborg och Växjö är väldigt populära. Det känns spännande att etablera ProCivitas i Sveriges huvudstad, säger Paul Gertsson, verksamhetschef för ProCivitas.

Stockholmsskolan kommer att ha ett ekonomiprogram med inriktningarna ekonomi och juridik samt ett samhällsprogram med inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap. Målet är att bli en skola med 500 elever.

Trots att ProCivitas övriga fyra skolor ligger i södra Sverige tror Paul Gertsson att namnet ProCivitas klingar bekant för många.

– Vi vet exempelvis att våra framgångar i Ung Företagsamhet, där våra elever varit dominanta genom åren, har bidragit till att många vet vilka vi är. Vi har också många elever som fortsatt att studera på Handels i Stockholm efter studenten och gjort bra ifrån sig där. Vi har många goda ambassadörer, säger han.

Gemenskapen viktig

På det öppna huset på Södermalm fanns, utöver verksamhetschef Paul Gertsson, även rektorer och elever från ProCivitas andra skolor. De berättade om sina utbildningar och svarade på frågor från besökarna. Camilla Lindkvist, rektor på ProCivitas i Lund, var en av representanterna på plats. Hon var med och startade skolan Lund 2014 och vet därmed vad som krävs för att det ska bli riktigt bra.

– En framgångsfaktor är givetvis att anställa lärare med rätt kompetens, gärna med näringslivserfarenhet. Ett av ProCivitas kännetecken är ju vår nära samverkan med näringslivet, bland annat genom vårt mentorsprogram. En annan sak som utmärker våra skolor är atmosfären och den gemenskap som finns mellan lärare och elever, säger hon.

Felicia Fritz går i årskurs 3 på ProCivitas i Lund. Hon var också på plats för att möta blivande elever och deras föräldrar.

– När jag berättar om hur det är att gå på ProCivitas trycker jag mycket på gemenskapen. Vi har inget traditionellt lärare-elev-förhållande, vi är mer som kollegor. Det finns också en tradition av att ha en aktiv elevkår och många aktiviteter utanför skoltid, vilket bidrar till att skapa en bra stämning. För mig har ProCivitas blivit som ett andra hem, säger hon.

ProCivitas i Stockholm kommer att ha ytterligare ett öppet hus den 7 december klockan 18-20. Adressen är Sandbacksgatan 10.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>