Conrad erbjuder tekniskt sortiment för framtidens ingenjörer
Hem TEKNIK Conrad erbjuder tekniskt sortiment för framtidens ingenjörer

Conrad erbjuder tekniskt sortiment för framtidens ingenjörer

Publicerat av: Redaktionen

Det familjeägda teknikföretaget Conrad har sedan fem år tillbaka fokuserat på att utveckla teknikprodukter i utbildningssyfte för skolor världen över.

Idag erbjuder de ett lämpligt sortiment inom teknik för alla utbildningsnivåer, från förskola till universitet.
– Vi vill vara med och utbilda framtidens ingenjörer med vår historia och expertis inom teknisk innovation, säger Jacob Romberg, marknads-och driftansvarig för Conrad i Skandinavien.

För att möta behovet av teknologi för yngre etablerade Conrad under 2016 ett tekniskt sortiment i utbildningssyfte inom området STEM – Science, Technology, Engineering, and Mathematics. Då togs produkter som oscilloskop fram, till fysiklektioner och även programmeringsbyggstaser, för att skapa intresse för teknik även hos yngre elever. Conrad erbjuder bland annat experimentpaket och inlärningspaket som möjliggör både guidat och självlärt stöd för skolbarn och ungdomar. Utifrån ålder och förkunskaper anpassas inlärningspaketen med syftet att inspirera eleverna inom vetenskapliga och tekniska ämnen. Utöver utbildning för barn och ungdomar erbjuder Conrad även ett sortiment för forskning och studier på universitetsnivå. Produkterna för universitetsstudier inom STEM består av alltifrån plattformen Arduino med öppen källkodning och datorerna Raspberry Pi för kodning till MCU, enkortsdatorer och strömförsörjning. Jacob Romberg understryker att det är särskilt viktigt med digital kompetens i dagens samhälle.
– Nu är det viktigare än någonsin att från en tidig ålder ha tekniska kunskaper och lära sig programmering, teknik och elektronik. Världen kommer alltid att vara i behov av tekniskt kunniga personer, och det känns otroligt viktigt och roligt för oss att vara en del av det, säger Jacob Romberg.

Teknikintressen från flera generationer
Conrad Electronic bildades 1923 i Tyskland och var då, precis som nu – nästan hundra år senare, ett privatägt familjeföretag. Företaget utvecklades med syftet att tillhandahålla teknikintresserade personer byggsatser för att kunna bygga sin egen TV eller radio. Genom åren har företaget vuxit och finns idag som fysisk butik i Schweiz, Frankrike, Österrike och Tyskland. Utöver de fysiska butikerna är företagets produkter även tillgängliga online över hela världen. Nu satsar teknikföretaget på att hjälpa till i utbildningen av framtidens ingenjörer med hjälp av sin långa bakgrund inom teknikbranschen.
– Vi ser otroligt positivt på framtiden inom elektronik. Det är flera kunder som har varit med och följt vår resa och det är just därför utbildning är så viktigt för oss. Vi vill finnas med från barnsben fram tills dem är vuxna och erbjuda produkter som utvecklar teknisk kunskap på alla nivåer livet ut, avslutar Jacob Romberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>