Teknikcollege vill inspirera yngre åldrar

Teknikcollege Värmland (TC) vill väcka inspiration för teknik redan i unga år och öka intresset för teknikprogram och industritekniska program på gymnasiet.

Teknikcollege vill inspirera yngre åldrar 1
SG/Broby Sunne är en teknikcollege-certifierad skola som nu arrangerar TC night för att väcka inspiration för teknik i yngre åldrar

Teknikcollege Värmland bjuder därför in till teknikkvällen ”TC night” då alla certifierade skolor i Värmland träffas. Årets temakväll har fokus på teknik i för- och grundskola och anordnas av gymnasieskolan SG/Broby i Sunne.

Speciellt inbjudna är rektorer och lärare, bland annat de som deltar i digitalisering/programmeringsfortbildningen inom för- och grundskola samt tekniklärare. Cristin Ribbe Anvreten, lärare på Skäggebergsskolan i Sunne, deltar med en grupp elever för att visa hur skolorna kan arbeta med programmering i yngre åldrar.

– Vi vill öka intresset för teknik från förskola till gymnasiet, inte minst bland flickor, säger Kerstin Halvarsson, yrkeslärare Grafisk Produktion, SG/Broby.

Företagen vill med olika insatser säkerställa kompetensförsörjningen i framtiden. På TC night berättar Åsa Barck hur Volvo i Arvika arbetar med för- och grundskolan i syfte att öka teknikintresset bland yngre barn.

– Vi får bland annat ta del av tekniklådor som lånas ut till skolor. Ett gäng tekniktjejer spelar legotävling. Vi bjuder in till en inspirerande teknikkväll, säger Kerstin Halvarsson.

Tid: 4 oktober kl 17-20

Plats: Ateljén på Ideum, Svetsarevägen 3, Sunne