Hem TEKNIK Teknikcollege vill inspirera yngre åldrar

Teknikcollege vill inspirera yngre åldrar

Publicerat av: Redaktionen

Teknikcollege Värmland (TC) vill väcka inspiration för teknik redan i unga år och öka intresset för teknikprogram och industritekniska program på gymnasiet.

Teknikcollege Värmland bjuder därför in till teknikkvällen ”TC night” då alla certifierade skolor i Värmland träffas.

Teknikcollege vill inspirera yngre åldrar

SG/Broby Sunne är en teknikcollege-certifierad skola som nu arrangerar TC night för att väcka inspiration för teknik i yngre åldrar

Årets temakväll har fokus på teknik i för- och grundskola och anordnas av gymnasieskolan SG/Broby i Sunne.

Speciellt inbjudna är rektorer och lärare, bland annat de som deltar i digitalisering/programmeringsfortbildningen inom för- och grundskola samt tekniklärare.

Cristin Ribbe Anvreten, lärare på Skäggebergsskolan i Sunne, deltar med en grupp elever för att visa hur skolorna kan arbeta med programmering i yngre åldrar.

– Vi vill öka intresset för teknik från förskola till gymnasiet, inte minst bland flickor, säger Kerstin Halvarsson, yrkeslärare Grafisk Produktion, SG/Broby.

Företagen vill med olika insatser säkerställa kompetensförsörjningen i framtiden. På TC night berättar Åsa Barck hur Volvo i Arvika arbetar med för- och grundskolan i syfte att öka teknikintresset bland yngre barn.

– Vi får bland annat ta del av tekniklådor som lånas ut till skolor. Ett gäng tekniktjejer spelar legotävling. Vi bjuder in till en inspirerande teknikkväll, säger Kerstin Halvarsson.

Tid: 4 oktober kl 17-20

Plats: Ateljén på Ideum, Svetsarevägen 3, Sunne

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>