Hjärntorget byts ut mot Unikum
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Hjärntorget byts ut mot det nya digitala verktyget Unikum

Hjärntorget byts ut mot det nya digitala verktyget Unikum

Publicerat av: Redaktionen

Nu byter förskolorna ut Hjärntorget mot det nya digitala verktyget Unikum.

Vid höstterminens start kommer alla kommunala förskolor i Göteborgs Stad att övergå till Unikum, som därmed ersätter Hjärntorget och Pingpong.

Unikum blir rektorernas och förskolepersonalens nya verktyg för dokumentation av pedagogiska processer, men också för information och delaktighet för föräldrar och barn.

− Här ska vårdnadshavare på ett enkelt sätt kunna följa och vara delaktiga i sitt barns vardag och utveckling, säger utbildningschef Johan Forsstrand.

Hjärntorget byts ut mot Unikum

Dags att byta ut Hjärntorget mot nya Unikum för alla med barn i Göteborgs Stads förskolor. Foto: Joakim S. Hammond

Under våren och sommaren 2022 har verktyget implementerats för all personal i förskolan och med start 8 augusti öppnas systemet för vårdnadshavare.

− Unikum ska skapa en ökad tydlighet kring förskolans arbete och göra det enklare för vårdnadshavare att förstå syftet med den undervisning och utbildning som deras barn får på förskolan, säger utbildningschef Johan Forsstrand.

Upphandlingsförfarande
Upphandlingen av den nya lärplattformen Unikum blev färdig i juni 2021 och har bland annat bestått av en utvärdering där förskolepersonal och vårdnadshavare deltagit. De har utvärderat de olika anbud som kom in, bland annat utifrån användarperspektiv och vilka funktioner de olika verktygen har. Ett antal utvalda pilotförskolor har testat verktyget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>