Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Studenter och Volvo IT löser utmaningar tillsammans – igen

Studenter och Volvo IT löser utmaningar tillsammans – igen

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad anordnas nu ett hackaton mellan Högskolans studenter och Volvo IT.

Fokus ligger på att lösa riktiga, verksamhetsrelaterade problem.

Studenter och Volvo IT löser utmaningar tillsammans – igen

Deltagare i Hackaton 2018. Foto: Högskolan i Skövde

– Hackaton är ett evenemang för att möjliggöra samarbete mellan anställda på Volvo och studenter från Högskolan i Skövde, säger András Márki, adjunkt i informationsteknologi, och en av arrangörerna.

Den 28-29 november är det samarbete på agendan. För andra året i rad kommer Skövdestudenter som studerar allt från design, ingenjörsvetenskap, IT eller dataspelsutveckling att möta anställda från Volvo IT.

Deras uppdrag är att lösa verkliga problem och utmaningar som kan uppstå i Volvobolagens verksamheter.

Två dagar problemlösning i grupp

Deltagarna kan välja att jobba ensamma eller i grupper med upp till tre personer. Sedan kommer större grupper sättas ihop, där tanken är att gruppdeltagarna ska ha skilda bakgrunder, som i sin tur ska stimulera gruppernas förmåga till problemlösning. I två dagar kommer de att få jobba på ett problem, och det hela avslutas med att grupperna får presentera sitt arbete. Efter presentationerna får grupperna feedback från en jury bestående av anställda från både Volvo Group och Högskolan i Skövde. I år ger juryn bara återkoppling – inga vinnare kommer utses. Däremot kommer det lottas ut presenter i samband med avslutningen.

Hålls på ASSAR

Årets hackaton kommer, precis som förra året, att hållas på ASSAR Industrial Innovation Arena.

– Alla var nöjda förra året med hur bra eventet fungerade. ASSAR är en mötesplats för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning. Det passar därmed utmärkt som plats att hålla eventet på, säger András Márki.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>