Teknikprojekt Fria & Nordic – Är en succé
Hem TEKNIK Teknikprojekt Fria & Nordic – Är en succé

Teknikprojekt Fria & Nordic – Är en succé

Publicerat av: Redaktionen

Projekt ”Fria & Nordic“ har dragit igång i Karlstad Fria Läroverks lokaler, ett teknikprojekt där gymnasielever lär ut programmering till grundskoleelever.

Karlstad Fria läroverks el- och energistudenter handleder Nordic International Schools årskurs femmor genom olika programmeringsutmaningar.

-Det går jättebra och det är så roligt, jag lär mig väldigt mycket, säger Hugo en av de fokuserade Nordic-elever.

På Karlstad Fria Läroverk och Nordic International School Karlstad har ett spännande projekt i teknikens tecken startats upp.

Projektet genomförs tillsammans med Karlstads Universitet och bygger på att handleda, leda och lära ut till elever i lägre årskurser, således har elever från Nordic International School Karlstad kommit till Karlstad Fria Läroverks lokaler.

Teknikprojekt Fria & Nordic – Är en succé-Vi ansökte om pengar till att köpa in robotar som man kan programmera i en programvara och fick det stöd vi ansökte om hos universitetet men på ett villkor, att dela med sig av kunskapen och lära ut till yngre, säger Håkan Funk, som är lärare i naturkunskap på Karlstad Fria läroverk samt driver projektet.

Vid tre tillfällen kommer Nordic-elever ner till teknik-verkstaden där Fria-eleverna har förberett olika typer av programmeringsuppgifter som de handleder de yngre eleverna igenom. Projektet är väldigt uppskattat av de yngre eleverna.

-Det går ganska bra, jag har programmerat lite förut och det är väldigt kul. Men det är svårt så jag behöver hjälp ibland, säger Hugo, en av eleverna från årskurs fem samtidigt som hans robot rör sig som han förväntat sig, innan han fortsätter,

-Jag hade några problem i början, roboten bara snurrade men vi började om, nu kan jag nog detta, fortsätter en lyrisk Hugo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>