Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA 10 % av Sveriges kommuner har tillgång till Polyglutt

10 % av Sveriges kommuner har tillgång till Polyglutt

Publicerat av: Redaktionen

Under en presskonferens igår presenterade utbildningsminister Gustav Fridolin några av de ändringar som kommer ske i förskolans läroplan.

Det kommer läggas ökad vikt vid att alla barn i förskolan ska få lyssna till högläsning av böcker och samtala om olika texter.

Läroplanen är tänkt att träda i kraft hösten 2019 och då förväntas alla förskolor följa de nya krav den ställer.

10 % av Sveriges kommuner har tillgång till Polyglutt

Med tanke på vikten av läsning i tidig ålder och den nya läroplanen är vi glada att cirka 10 % av Sveriges kommuner redan valt att arbeta strategiskt med läsning då de valt bilderbokstjänsten Polyglutt. Det innebär att alla barn i dessa kommuners kommunala förskolor har tillgång till tjänsten och kan lyssna på bilderböcker både på svenska och andra språk.

På www.polyglutt.se finns ett flertal av kommunerna listade.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>