Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING De första glas- och metallingenjörerna har tagit examen

De första glas- och metallingenjörerna har tagit examen

Publicerat av: Redaktionen

Det var både högtidligt och familjärt vid de första glas- och metallingenjörernas examensavslutning i Lerum.

– Kul att de är nöjda med utbildningen och den nya kompetens de nu har.

De första glas- och metallingenjörerna har tagit examen

Flera har dessutom redan fått nya jobb som projektledare i branschen, säger Karin Lindskog, utbildningsansvarig på Glasbranschföreningen.

I samband med examensavslutningen tilldelades Daniel Lidén ett nyinstiftat stipendium på 10 000 kronor för framstående studieinsatser och gott kamratskap.

– Ja, det kom ju lite överraskande, men inte desto mindre roligt, säger Daniel, som nu är tillbaka på Berts Glas, efter 15 månader som student på YH-utbildningen.

Lärare som brinner för glas

Han är överlag nöjd med utbildningen och framhåller extra de lärare som höll i olika studiepass.

– De var enormt duktiga och kunniga, kommer från branschen och brinner för glas. Det inspirerade oss väldigt mycket, säger han och är också tillfreds med att synpunkterna om att utöka antalet lärarledda lektioner tagits emot väl av de utbildningsansvariga.

– Vi i den första kullen studenter framförde i utvärderingen att vi tyckte att det var lite för mycket självstudier, när vi märkte hur mycket bättre det fungerade när vi var samlade med lärare i grupp och kunde fråga, diskutera och bolla idéer med lärarna och varandra.

Bra steg i karriären

För Daniel, som har åtta års erfarenhet i glasteknikeryrket, blev YH-utbildningen perfekt för att ta nästa steg i karriären – att själv hålla i projekt från början till slut.

– Nu kan jag det. Och jag kan rekommendera andra som har samma tankar om att vidareutbilda sig att göra samma sak. Jag tycker att jag har lärt mer än jag trodde från början, och en hel del av detta har kommit av att vi vår grupp har kunnat utbyta erfarenheter, tips och idéer som är jättebra att ha med sig i jobbet nu.

Daniel påpekar också att det är viktigt att företag i branschen tar emot YH-studenterna under deras praktikperioder.

– Det är till ömsesidig nytta kan jag lova. Vi som studenter kommer ut i våra nya roller med stort engagemang, och kan förutom egna lärdomar även bidra med nya tankar och förslag.

Fotnot: Nästa ansökningsperiod till YH-utbildningen till glas- och metallingenjör öppnar 1 april 2020 med kursstart 28 september.

Läs mer om utbildningen till glas- och metallingenjör

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>