Hem Nyheter ILT Inläsningstjänst ny partner i lärarpriset Guldäpplet

ILT Inläsningstjänst ny partner i lärarpriset Guldäpplet

Publicerat av: Redaktionen

Guldäpplet är ett stipendium för lärare som utvecklar undervisningen med stöd av IT, och ger alla elever likvärdiga förutsättningar i ett digitaliserat samhälle och arbetsliv.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners. Från årsskiftet blir ILT Inläsningstjänst ny partner.

ILT Inläsningstjänst ny partner i lärarpriset Guldäpplet

Därmed stärks Guldäpplets fokus på alla elevers tillgänglighet till de digitala resurserna och möjligheterna.

– När digitaliseringen mognar och tar fart i skolan, blir en välsorterad digital verktygslåda en nödvändig resurs. Vi ser hur Guldäpplets nominerade och pristagare blir drivande i lärarprofessionens digitala kunskapsbygge, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet. Och våra partners gör det möjligt att utveckla verksamheten. ILT Inläsningstjänst blir framöver ett bra tillskott.

– Som partner i Guldäpplet vill vi vara med och lyfta duktiga pedagoger som i sin tur genom nya metoder och ny teknik inspirerar andra lärare till att göra skillnad för eleverna ute i Sveriges skolor, säger Alexandra Blomberg, ILT Inläsningstjänst. Vårt utbud av smarta tjänster passar från förskolan till vuxenutbildning och bidrar till att ge alla elever likvärdiga förutsättningar att klara skolan.

ILT Inläsningstjänst blir partner från den 1 januari 2018. Övriga partners är Stiftelsen DIU, grundare och koordinator, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups Utbildning AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB och Tieto Sweden Healthcare and Welfare AB.

Guldäpplet är en professionsutmärkelse som bygger på nomineringar från hela landet och därefter jurybeslut. Två utmärkelser utdelas årligen, lärarpriset Guldäpplet och juryns särskilda pris. Juryn består av de två senaste årens Guldäpplepristagare, företrädare för samtliga partners samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.

Mer information, pressmeddelanden, video och foton kring nominerade och pristagare mm finns på Guldäpplets webbplats: www.diu.se/guldapple

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>