Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Utvärdering om intraprenader i Kungsbacka skolor klar

Utvärdering om intraprenader i Kungsbacka skolor klar

Publicerat av: Redaktionen

Två av kommunens skolor med tillhörande förskolor har under en försöksperiod fått testa driftsformen intraprenad.

Intraprenad kan förklaras som en driftsform med en långtgående decentralisering.

Försöket startade 1 augusti 2017 och efter att nämnden för Förskola & Grundskola beslutat om en viss förlängning så avslutas det vid årets slut. Försöket har följts av forskare som nu överlämnar sin rapport. De enheter som deltagit i försöket är Åsa Gårdsskolan och Fullriggaren Malevik med tillhörande förskolor.

Utvärdering om intraprenader i Kungsbacka skolor klar

Nämnden för Förskola & Grundskola får nu en rapport som handlar om det försök med intraprenader som pågått sedan 2017 och som avslutas vid årsskiftet.

-Organiseringen av skolan ska alltid utgå från det som gynnar bästa möjliga utbildning för eleverna, säger Maria Andersson, skolchef. Det här försöket innebär erfarenheter för Förskola & Grundskola kring detta.

Försöket med intraprenader har följts av forskare från Kommunforskning i Västsverige och deras rapport, som sträcker sig över de tre åren, är nu klar. Rapporten presenteras för nämnden vid sammanträdet i september. I oktober ska nämnden hantera frågan om hur man vill gå vidare med intraprenad som driftsform inom Förskola & Grundskola i Kungsbacka.

Förvaltningen kommer inför den politiska hanteringen ta fram ett tjänstemannaförslag med utgångspunkt från rapportens slutsatser.

Studien om intraprenaderna syftar till att bidra till kunskap om intraprenadform inom skola men genom utvärderingen undersöks även om de förväntningar som funnits hos deltagarna också uppfyllts. Fokus är också att belysa problem som uppstår och lösningar som tas fram.

Huvudsakligen bygger studien på intervjuer med respondenter med olika perspektiv och inblick i förvaltningens och intraprenadernas verksamhet, kompletterat med dokument och befintlig statistik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>