Hem EFTER PLUGGET Umevatoriet erbjuder exklusiv legorobotkurs

Umevatoriet erbjuder exklusiv legorobotkurs

Publicerat av: Redaktionen

Det börjar bli tradition att Umevatoriet erbjuder skolungdom att lära sig programmera en legorobot på sportlovet.

Tio skolungdomar från årskurs 4 och uppåt får chansen.

Umevatoriet erbjuder exklusiv legorobotkurs

Ungdomarna får lära sig att programmera en legorobot.

– Det finns många skollediga ungdomar som inte har möjlighet att resa till fjällen och sporta, så för oss känns det viktigt att erbjuda de med intresse för naturvetenskap, matematik och teknik en plats att vara på och även att hitta andra vänner med samma intresse. Vi tar emot små grupper för att kunna hjälpa dem och för att skapa känsla av att var och en får ta plats hos oss. Kursen är gratis så ingen blir exkluderad på grund av kostnad, säger Marianne Eik, pedagog på Umevatoriet.

Tio skolelever får prova att programmera en legorobot under sportlovet på endagskurser. Kursen erbjuds vid två tillfällen under sportlovet, vecka 10.

Man behöver inga förkunskaper och kursen är gratis. Först till kvarn gäller för anmälan, men Umevatoriet ser gärna en jämn fördelning mellan flickor och pojkar.

– Vi hoppas att fler flickor vågar komma och prova tekniken och programmeringen. Legorobotprogrammeringen använder vi i klasser som kommer på besök så vi vet att även tjejer tycker att det är jätteroligt!

Om kursen:

När? Måndag 6/3 kl 10-14,

Eller: onsdag 8/3 kl 10-14

Var? På Umevatoriet

Hur?: Lunch och mellanmål medtages

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>