Hem NYHETER ​Betygsresultaten i Haninge – de bästa under 2000-talet

​Betygsresultaten i Haninge – de bästa under 2000-talet

Publicerat av: Redaktionen

Eleverna i Haninges kommunala grundskolor fortsätter att höja sina betygsresultat.

Den preliminära behörigheten i årskurs 9 för läsåret 2019/20 är 87,5 procent.

​Betygsresultaten i Haninge – de bästa under 2000-talet

Utbildningsdirektör Henrik Lindh

En ökning med 1,5 procentenheter i jämförelse med förra läsåret och det bästa resultatet under hela 2000-talet.

– Att resultaten når dessa nivåer är verkligen glädjande och ett kvitto på att skolans utvecklingsarbete bär frukt.

Trots pågående pandemi har skolorna lyckats upprätthålla en hög kvalitet i undervisningen och mött elevernas behov på ett bra sätt, säger Tobias Hammarberg (L) ordförande i grund- och förskolenämnden.

– Vi är oerhört stolta över våra elevers framgång och det är ett starkt bevis för att vi tillsammans kan göra skillnad, men framförallt för att vårt långsiktiga utvecklingsarbete ger resultat, säger Pär Olsson, grundskolechef.

Bakgrunden till de förbättrade resultaten kan förklaras med ett etablerat och systematiskt kvalitetsarbete, där elevers resultat är i fokus för all verksamhetsutveckling. Målet är att stärka kvaliteten i undervisningen och att erbjuda goda miljöer för lärande.

Samtidigt som grundskolan arbetar med kvalitetsutveckling pågår ett arbete för att ytterligare samla och stärka utbildningsförvaltningens stöd till kommunens förskolor och skolor när det gäller pedagogik och hälsa.

– Målet är att skapa en mer effektiv, likvärdig och konkurrenskraftig förskola och skola. Allt för att våra barn och elever ska få en god utbildning och därmed en bra start i livet, säger utbildningsdirektör Henrik Lindh.

Officiell statistik kommer från Skolverket i slutet av september. Då finns det även möjlighet att göra jämförelser med andra kommuner i landet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>