Hem NYHETER Prisade digitaliseringskommunen Lidingö stad väljer Skolon för sina lärare och elever

Prisade digitaliseringskommunen Lidingö stad väljer Skolon för sina lärare och elever

Publicerat av: Redaktionen

Lidingö stad utsågs 2019 och 2020 till årets digitaliseringskommun för sitt digitala arbete i helhet och kronan toppas nu av ytterligare en utmärkelse med samma tema.

Som en av nio utvalda skolhuvudmän i landet tilldelas Lidingö stad Guldtrappan för sitt främjande av digitalisering inom förskola, grundskola och gymnasieskola.

Prisade digitaliseringskommunen Lidingö stad väljer Skolon för sina lärare och elever

Till hösten förenklas den digitala upplevelsen i klassrummet ytterligare för 6600 lärare och elever när det nu står klart att Lidingö valt Skolon som plattform för sina digitala lärresurser.

Med utmärkelserna “Årets digitaliseringskommun” och Guldtrappan i ryggen står Lidingö stad i topp när det kommer till att digitalisera och förenkla för sina invånare och därmed även för lärare och elever inom förskola och skola.

Nu förenklas det digitala arbetet i klassrummet ytterligare när det står klart att Lidingö stad valt Skolon som plattform för alla sina digitala lärresurser och verktyg. Det innebär att lärare och elever får en betydligt enklare tillgång till sina läromedel och att ledare och ledning får en smidigare och säkrare administration.

– Vårt mål är att underlätta för våra lärare och elever. Det kommer nu att bli enklare för lärarna när de beställer digitala läromedel och så även för eleverna, eftersom alla digitala verktyg finns samlade ett par knapptryckningar bort, säger Amelie Tarschys Ingre, utbildningsnämndens ordförande.

Tapio Liimatainen, biträdande förvaltningschef på Lärande- och kulturförvaltningen, håller med och fyller i:

– Genom Skolon får vi en bättre översikt över våra digitala verktyg, läromedel och licenser. Det gör även att vi får en samlad överblick över vilka personuppgifter som varje leverantör lagrar. Dessutom får vi en automatisk SSO-koppling till våra digitala läromedel, vilket effektiviserar hanteringen som helhet.

Det tekniska arbetet har redan satts igång och Sebastian Matuska, affärschef på Skolon, ser fram emot samarbetet inför kommande termin:

– Vi tycker att det är jätteroligt att få göra det här tillsammans med Lidingö stad som visat och visar att de verkligen ligger i digital framkant. Med sin tydliga digitala strategi och infrastruktur säkerställs att deras lärare och elever får bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med att stärka undervisningen med hjälp av digitaliseringens krafter i klassrummet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>