Hem NYHETER Annorlunda examen för Executive MBA vid Handelshögskolan i Göteborg

Annorlunda examen för Executive MBA vid Handelshögskolan i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Den 12 juni examinerades deltagarna i Executive MBA-programmet 2018–2020 vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

De har, vid sidan av sina ordinarie chefsjobb, fullföljt den 21 månader långa managementutbildningen med fokus på ledarskap och företagsledning på en global marknad.

På grund av coronapandemin genomfördes undervisningen de sista månaderna online.

Annorlunda examen för Executive MBA vid Handelshögskolan i Göteborg

”Executive MBA-utbildningen har varit en fantastisk resa som jag är oerhört glad över att jag fått chans att genomföra.

Det är ett privilegium att som vuxen, med många år i arbetslivet, återigen få sätta sig i skolbänken och få utrymmet att reflektera, analysera och lära nytt.

Eftersom utbildningen spänner över ett så brett område befinner man sig ibland på en ämnesmässig hemmaplan, men oftare i helt nya vatten där jag pushats att bredda min kompetens.”

”Jag märker att jag vuxit som yrkesperson under utbildningen och att jag idag kan bidra med ett ännu större helhetsperspektiv i utvecklingen av Lisebergs verksamhet. Det här är min tredje akademiska examen, men det är utan tvekan den som varit allra mest givande och roligast att ta sig igenom. Det beror framför allt på mina 19 kursare och den gemenskap vi byggt upp på vägen. Det nätverket jag kommer att bära med mig resten av livet,” kommenterar Julia Vasilis, Informationschef, Liseberg AB.

”Jag minns fortfarande frågan som Håkan, VD för GU Executive Education, ställde på informationsmötet för två år sedan: Är du en av dem som tar chansen och får saker att hända, eller är du en av dem som säger ‘det ska jag göra nästa år’ och sedan blir det aldrig av? Jag är glad att kunna säga att jag är en av dem som får saker att hända. Att gå Executive MBA-programmet har varit en helt fenomenal erfarenhet.

Jag kan definitivt säga att utbildningen har givit mig tillgång till verktyg som gör mig till både en bättre människa och ledare. Visst, det var en stor utmaning att studera och arbeta samtidigt, men det var också otroligt givande! Gruppens öppna och interagerande miljö är oerhört positiv och en erfarenhet för livet,” säger Katrina Bendikas Chang, Global Key Account Manager, 3M Automotive Division.

Deltagarna i Executive MBA-programmet 2018–2020 kommer från sju olika länder och från mycket varierande branscher och företag. Några exempel: 3M, Bulten, Emerson, Kjell & Co, Liseberg, SKF, Tilda Fabrics, Volvo AB och Volvo Cars. Samtliga deltagare har erfarenhet av ledarskap och chefsroller men utbildningsbakgrunden inkluderar olika områden såsom biologi, ekonomi, media, medicin och teknik. Deltagarnas olika erfarenheter och perspektiv är alltid en tillgång i diskussioner och projektuppgifter. Gruppen gynnades också av en bra könsfördelning; 45 % kvinnor och 55 % män.

Examensdagen präglades, liksom utbildningens sista månader, av coronapandemin. Presentationerna av den sista terminens uppsatser fick göras digitalt. Normalt träffas deltagarna i Executive MBA-programmet på Handelshögskolan i Göteborg torsdag-lördag var tredje vecka. Då genomförs föreläsningar med meriterade forskare och deltagarna får tillfälle att lära av varandras erfarenheter och reflektioner. Det globala perspektivet understryks av att 60 % av föreläsarna kommer från framstående partneruniversitet runt om i världen. Utbildningen innehåller också två tiodagars vistelser i Asien med föreläsningar på topprankade universitet i Kina och Indien.

”Det blev en annorlunda sista termin och avslutning med den här gruppen, på grund av pandemin fick vi bedriva utbildningen på distans. Deltagarnas möjlighet till utbyte inom gruppen har naturligtvis påverkats, men i stort har övergången till online-undervisning fungerat bra,” säger Håkan Ericson, VD, GU School of Executive Education.

En mer traditionell examensceremoni liksom en examensfest för Executive MBA-programmet 2018–2020 kommer att arrangeras senare under året.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>