Hem TEKNIK IT-företag uppmuntrar anställda att skänka datorer till läxhjälp

IT-företag uppmuntrar anställda att skänka datorer till läxhjälp

Publicerat av: Redaktionen

IT-företaget Consid uppmuntrar nu sina anställda att skänka datorer till företagets samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen.

Datorerna kommer användas som läxläsningsstöd i Läxhjälpens läxhjälpsgrupper runtom i landet.

”Vi vill vara med och se svenska ungdomar klara skolan och uppfylla sina drömmar”.

IT-företag uppmuntrar anställda att skänka datorer till läxhjälp

I mars 2015 samlade Consids Göteborgskontor ihop datorer som företaget inte längre hade användning för.

Datorerna rensades och installerades om av ett antal medarbetare på kontoret, för att sedan ges vidare till Läxhjälpen i Göteborg, så att deras läxhjälpsgrupper i regionen nu har datorstöd i sin läxläsning.

Initiativet har varit mycket uppskattat bland såväl Consids anställda som bland läxhjälpsgrupperna i Göteborg. Därför väljer IT-företaget att nu uppmuntra sina anställda att se över om de har datorer som skulle kunna skänkas vidare för att fler läxhjälpsgrupper ska få det datorstöd som de behöver.

– Vi vill vara med och se svenska ungdomar klara skolan, ta sig vidare till gymnasiet och uppfylla sina drömmar. Vi ser den stora brist som redan nu finns på den kompetens som vi efterfrågar. Därför måste vi bädda för framtiden och vi är glada över att kunna göra det i samarbete med Läxhjälpen, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren menar också på att initiativet knyter nära an till hela Consids verksamhet:

– Vi strävar efter att skapa sammanhang i världen. Genom detta initiativ tror vi att vi kommer ta ett steg mot att uppnå detta.

Consid vill också uppmuntra allmänheten att vara med och bidra med sina överblivna datorer. Innan den 25 januari kan du som privatperson eller företag fylla i uppgifter kring de datorer som du kan bidra med på consid.se så återkommer Consid med detaljer kring inlämningen av din dator.

Läxhjälpen bedriver verksamhet på orterna Göteborg, Landskrona, Malmö, Västerås och Stockholm/Södertälje. Consid tar emot datorer på samtliga av de orter som de finns och verkar på för att sedan disponera datorerna vidare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>