Dugga lanserar ny AI teknologi som hjälper lärare skapa prov på nolltid
Hem TEKNIK Dugga lanserar ny AI teknologi som hjälper lärare skapa prov på nolltid

Dugga lanserar ny AI teknologi som hjälper lärare skapa prov på nolltid

Publicerat av: Redaktionen

Dugga Assessment, en ledande provplattform för kunskapsutvärdering, introducerar en kraftfull ny AI-lösning för att skapa frågor och prov.

Denna nya funktion syftar till att inspirera lärare och minimera tiden det tar att skapa prov, uppgifter och frågesporter.

Den nya lösningen är utvecklad i samarbete med Microsofts Azure Cloud-team.

Med hjälp av den senaste teknologin möjliggörs för lärare att generera högkvalitativa prov med utgångspunkt i till exempel läroplaner eller kurslitteratur. På mindre än en minut skapar läraren ett prov med nya frågor. Användningen av AI inom utbildning blir alltmer populär och Dugga Assessment ligger i framkant när det gäller att implementera de senaste teknologierna för att spara tid åt lärarna.

Dugga lanserar ny AI teknologi som hjälper lärare skapa prov på nolltid

Dugga Assessment introducerar en kraftfull ny AI-lösning för att skapa tentafrågor och minimera tiden det tar att skapa olika typer av prov. Bild: Alex Knight

“Lärarens roll har aldrig varit viktigare och det är fantastiskt att se hur kraftfull Duggas AI-baserade provgenerator är i lärarens händer. En lärare kan på mindre än en minut generera ett högkvalitativt prov som är redo att användas i klassrummet eller tentasalen. Vi ändrar faktiskt ingenting i sättet lärarna arbetar men vi använder AI för att minska deras arbetsbelastning och stressfyllda tillvaro. Detta kommer dessutom vara mycket användbart för eleverna när de vill öva på egen hand”, säger Patrik Nilsson, CIO på Dugga Assessment.

Dugga Assessments nyligen lanserade AI-produkt passar väl in i företagets strävan att tillhandahålla innovativa och högkvalitativa lösningar till skolvärlden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>