Realgymnasiet startar i Luleå
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Realgymnasiet startar i Luleå

Realgymnasiet startar i Luleå

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2022 startar utbildningsföretaget Lärande i Sverige Realgymnasiet i Luleå.

Skolan kommer att ligga i de centrala delarna av Luleå och planerar att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningar Djurvård och Hästhållning.

-Det känns jättebra att öppna en ny skola i Luleå. Vi känner oss mer än redo för tillväxt, vi startar även i Sundbyberg nästa höst. Vi hoppas att kunna bidra positivt till utbildningsutbudet i Luleå, med fortsatt fokus på bra partnersamarbeten som leder till jobb, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.

Realgymnasiet startar i LuleåLärande i Sverige driver 20 gymnasieskolor runt om i Sverige. Alla utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet och genomförs i nära samarbete med branschen. Att Realgymnasiet möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher på de olika orterna menar Patrik är en av förklaringarna till de höga sysselsättningssiffror som Realgymnasiet har.

-På Realgymnasiet använder vi elevernas personliga intresse som dragkraft och genom ett nära samarbete med branschen så har eleverna stor fördel i att de får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, fortsätter Patrik.

-Vi ser fram emot att kunna välkomna de elever och personal som börjar hos oss till nästa höst, avslutar Patrik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>