Skolvalstjänsten har öppnat - dags att välja skola inför hösten 2024
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Dags att välja skola inför hösten 2024

Dags att välja skola inför hösten 2024

Publicerat av: Redaktionen

Har du barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 höstterminen 2024?

Då gäller det att vara aktiv och göra ditt barns skolval nu under december och januari månad.

Även om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun vill vi ändå att du skickar in ditt val till oss. I mitten av mars kommer beskedet om skolplaceringen att skickas ut.

Idag, den 4 december öppnar e-tjänsten ”Mitt Skolval” där du smidigt loggar in med BankID och gör ditt val. Tänk på att vi behöver båda vårdnadshavarnas underskrifter i din anmälan.

Om förskoleklass

Skolvalstjänsten har öppnat - dags att välja skola inför hösten 2024

Foto: Studio E

Alla barn ska delta i undervisningen i förskoleklass, då grundskolan är obligatorisk. Eleverna i förskoleklass följer grundskolans läsårstider och är i skolan cirka fem timmar per dag på vardagar.

Huvudregeln är att eleven ska få plats på den skola som du som vårdnadshavare önskar. Du kan önska och rangordna tre skolor som du vill att ditt barn ska gå på. Om eleven inte kan erbjudas plats på förstahandsvalet går ansökan vidare till andrahandsvalet, därefter till tredjehandsvalet.

I de fall det finns fler antal sökande än platser fördelas platserna enligt två urvalsgrunder: syskonförtur och relativ närhet.

Om årskurs 7

Kommunen har två högstadieskolor; Tolvåkerskolan 7-9 i Löddeköpinge och Korsbackaskolan 7-9 i Kävlinge. Båda skolorna kommer att anordna informationskvällar för vårdnadshavare och elever. Då finns det möjlighet att träffa pedagoger, skolledning och representanter från elevhälsan och skolrestaurangen. Korsbackaskolan har sin träff den 15 januari kl. 17:30 medan Tolvåkerskolan har sin den 17 januari kl. 18:00.

På Korsbackaskolan finns även en idrottsakademi för fotbollsintresserade ungdomar i samarbete med Malmö FF. Uttagningarna till MFF-akademin sker på fotbollsgrunder, men de baseras också på motivation att satsa på skolarbetet. Uttagning sker den 1 mars, anmäl dig till den senast den 23 februari.

Läs mer om skolvalet och alla våra grundskolor på kavlinge.se/skolval.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>