Hem EFTER PLUGGET Åsa Berglund och Konrad Abramowicz får pedagogiskt pris

Åsa Berglund och Konrad Abramowicz får pedagogiskt pris

Publicerat av: Redaktionen

Universitetslektorerna Åsa Berglund och Konrad Abramowicz tilldelas teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris 2017.

Priserna delas ut vid Umeå universitets vårpromotion den 20 maj.

Åsa Berglund och Konrad Abramowicz får pedagogiskt pris

Åsa Berglund, universitetslektor, institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet

Ur prismotiveringen:
”Hon får regelbundet allra högsta betyg för sina undervisningsinsatser av studenterna vid kursutvärderingar. Hon bedriver och utvecklar sin undervisning på ett föredömligt sätt genom att sträva efter en tydlig koppling mellan teori och praktik samt att tillämpa moderna pedagogiska metoder för att främja aktivt lärande hos studenter.”

Åsa Berglund har också arbetat aktivt med att stärka forskningsanknytningen i kurser inom miljö– och hälsoskyddsutbildningen.

Hon hade en viktig roll i att utveckla en ny baskurs inom magisterprogrammet i miljö- och hälsoskydd, och även arbetat mycket med att utveckla studenternas skrivande samt deras förmåga till kritisk tänkande.

Vidare har hon åtagit sig en mentorsroll för institutionens doktorander som medverkat i att granska studentarbeten. Hon har också tagit ett bredare ansvar för utbildning inom fakulteten genom att ingå i en utredningsgrupp angående undervisning inom området hållbar utveckling för fakultetens civilingenjörsprogram.

Konrad Abramowicz kom till Umeå universitet som utbytesstudent från Polen. Han antogs senare till forskarutbildning i matematisk statistik och disputerade 2011. Sedan 2014 är han lektor vid institutionen för matematik och matematisk statistik.

Under sin tid som lärare har han gjort stora insatser för att utveckla utbildningen, bland annat genom att förnya grundkurser i matematisk statistik för blivande civilingenjörer. Framförallt har han starkt bidragit till nyutveckling av datorövningar och användandet av dator som pedagogiskt hjälpmedel.

Ur prismotiveringen:
”Konrads stora engagemang för undervisning visar sig på många sätt. Han ser varje individ i klassrummet och uppmuntrar till djup förståelse inom statistikämnet genom att använda olika typer av inlärningsmetoder. Konrad strävar efter att vara tillgänglig för studenterna så mycket som möjligt och besöker laborationssalar och korridorer kontinuerligt. Konrad är ett stort stöd och ställer alltid upp, både innan, och efter föreläsningstid.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>