Umeåklass vann årets regionfinal i Teknikåttan
Hem TEKNIK Umeåklass vann nu årets regionfinal i Teknikåttan

Umeåklass vann nu årets regionfinal i Teknikåttan

Publicerat av: Redaktionen

Klass 8A från Sjöfruskolan i Umeå stod som segrare när regionfinalen i tävlingen Teknikåttan avgjordes vid Umeå universitet på torsdagen.

Tvåa blev 8B från Ängetskolan i Örnsköldsvik och tredjeplatsen kammades hem av 8D från Högalidskolan i Kiruna.

Teknikåttan är en tävling i teknik och naturvetenskap för åttondeklassare i hela Sverige. På torsdagen möttes de nio bästa lagen i norra Sverige i en regiontävling för att göra upp om en plats i rikstävlingen.

Efter en omgång semifinaler återstod tre lag i regionfinalen på eftermiddagen. Där fick lagen bland annat bygga modeller av molekyler, mäta volym och konstruera broar av papper.

Till slut stod det klart att 8A Sjöfruskolan vunnit med sammanlagt 39 poäng. 8B Ängetskolan slutade på 30 poäng och 8D Högalidskolan fick 24 poäng.

Vinnaren får 10 000 kronor till klassen och en resa till Teknikåttans rikstävling som hålls på Tekniska museet i Stockholm den 25 maj.

Tvåan och trean får 7 500 respektive 5 000 kronor till klasskassan.

I regiontävlingen i Umeå deltog nio åttondeklasser från Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län:

Umeåklass vann årets regionfinal i Teknikåttan

Sjöfruskolans klass 8A från Tomtebo i Umeå vann regionfinalen i Teknikåttan. Längst fram syns NO-läraren Johnny Sandqvist, Emil Cadavid Strid, Frej Lindberg och Wilma Möller. Foto: Sara-Lena Brännström

• 8A Carlshöjdsskolan, Umeå

• 8:1 Duveds skola, Åre

• 8D Högalidskolan, Kiruna

• 8B Nipanskolan, Sollefteå

• 8A Sjöfruskolan, Umeå

• 8D Sjöfruskolan, Umeå

• 8A Svenstavik skola, Berg

• 8B Ängetskolan, Örnsköldsvik

• 8C Ängetskolan, Örnsköldsvik

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>