Jenny och Daniel förbereder HögskoleVux på Campus Dalsland
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Jenny och Daniel förbereder utbildningen HögskoleVux på Campus Dalsland

Jenny och Daniel förbereder utbildningen HögskoleVux på Campus Dalsland

Publicerat av: Redaktionen

När utbildningen HögskoleVux startar på Campus Dalsland den 31 augusti är det Högskolan Västs lärare Jenny Antonsson och Daniel Jakobsson som lotsar studenterna inför deras högskolestudier.

– Vi ser verkligen fram emot att möta nya studenter som vill ta steget att börja plugga, säger Jenny och Daniel.

Schema, logistik och andra praktiska detaljer är klara inför höstens premiär av HögskoleVux på Campus Dalsland. Utbildningen ges i kombination med vuxenutbildningen i de fem Dalslandskommunerna och på Dalslands Folkhögskola. HögskoleVux riktar sig till alla som vill förbereda sig inför högskolestudier och samtidigt skaffa behörighet för att studera på högskola eller universitet.

Jenny och Daniel förbereder HögskoleVux på Campus Dalsland

Jenny och Daniel

– Studenterna får en inblick i vad det innebär att studera på högskola och får med sig verktyg som underlättar att ta steget från gymnasiet eller arbetslivet, till att gå en utbildning på högre nivå. Det kan upplevas som ett stort steg, men här tar man små steg i taget och blir väl förberedd, säger Daniel som är ansvarig lärare.

Jenny och Daniel har positiva erfarenheter med sig från den första omgången HögskoleVux som precis avslutats i Strömstad.

– Det var roligt att se hur studenterna på kort tid utvecklades enormt mycket. Deras intresse och engagemang var påtagligt stort. Som lärare känns det väldigt gott att få vara med och hjälpa till på deras resa till vidare studier, säger Jenny som är kursansvarig.

– Vi som undervisar lär oss mycket genom att följa studenternas utveckling och se vilka utmaningar de har längs vägen. Den kunskapen har vi nytta av framöver i vårt arbete med att bredda rekryteringen till högskolestudier, konstaterar Jenny och Daniel.

I Strömstad har den första kullen HögskoleVux-studenter nyligen examinerats och majoriteten av dem börjar på högskola eller universitet i höst. Carina Carlund från projekt Ökad högskoleövergång har följt studenterna från start.

– Det har varit en fantastisk resa att vara med på. För några av studenterna blev HögskoleVux det som fick dem att våga ta klivet. Om man inte har pluggat på länge eller inte har så positiva erfarenheter från skoltiden, kan den här utbildningen göra skillnad. Nu är de väl rustade att gå vidare med sina studier, kommenterar Carina.

Antagningen till HögskoleVux på Campus Dalsland pågår fortfarande i skrivande stund.

– Det blir spännande att se hur stort intresset för utbildningen är i Dalslandskommunerna. Att den ges på Campus Dalsland är en stor fördel eftersom närheten till lärosäten spelar stor roll. Förhoppningen är att många fler inspireras att ta nya kliv i yrkeslivet, säger Carina.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>