Elever från Rudsskolan deltar i årets PISA-studie
Hem PEDAGOGSNACK Elever från Rudsskolan deltar i den internationella PISA-studie

Elever från Rudsskolan deltar i den internationella PISA-studie

Publicerat av: Redaktionen

På onsdag deltar ett 30-tal elever från Rudsskolan i den internationella PISA-studien som undersöker 15-åringars kunskaper inom läsförståelse, matematik och naturvetenskap.

De elever som deltar behöver inte förbereda sig på något sätt och resultatet är helt anonymt och påverkar inte deras betyg.

– Eleverna tycker att det är stort att få vara med i en så omfattande studie och att de får vara med och påverka Sveriges skolsystem på sikt. Det är ett slumpmässigt urval av både skolor och elever så det är ingen självklarhet att ha med en skola i PISA, säger Birgitta Vuorinen som är biträdande skolledare på Rudsskolan.

Vad är PISA?

Elever från Rudsskolan deltar i årets PISA-studiePisa står för Programme for International Student Assessment och genomförs vart tredje år sedan år 2000. I studien deltar både OECD-länder och icke OECD-länder.

Syftet med studien är att se om eleverna kan använda de kunskaper de får i skolan även utanför skolan, hur olika skolsystem bidrar till att eleverna får dessa kunskaper och hur skolan kan utvecklas för att bli så bra som möjligt för alla elever.

I år är över 85 länder med i studien och från Sverige deltar 267 skolor och över 7000 elever.

För mer information kontakta:

Birgitta Vuorinen, biträdande skolledare Rudsskolan, Karlstads kommun, 054 –540 35 46

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>